Trabzon’un Düzköy İlçesi’ne bağlı Beypınarı Yaylası’nda açılacak olan yeni yol, Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu ile yaylada yaşayan vatandaşları karşı karşıya getirdi. Dozerin önüne çıkan ve yaylaya yeterince ulaşım yolu olduğunu savunan vatandaşlar yeni yolun açılmasına engel olunca Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dozeri geri çekti.

Çayırbağı Beldesi Beypınarı Yaylası’na üç ayrı noktadan yol gelmesine rağmen dördüncü bir yolun yapılmasına yöre sakinleri isyan edince Trabzon Valiliği dozeri geri çekerek krizi sona erdirdi.

Yol açılacak mevkide Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait dikim alanı olması, ayrıca yüz civarındaki yöre sakininin hayvanlarının otlak alanının bu bölgede oluşu nedeniyle tepkiler yükseldi. Yaylada ikamet eden vatandaşlar, “Biz yol istemiyoruz. Düzköy halkının faydalanmayacağı bu özel yol kimler için yapılmaktadır bilmiyoruz. Bu nedenle uzun yıllardan beri sürüncemede olan ve yöre sakinlerinin tepkisi nedeniyle yapılamayan yolun halka rağmen ille de yapılmaya çalışılmasına bir anlam veremiyoruz” şeklinde konuştular.

Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait dozer dört ay boyunca yolun yapımı için söz konusu alanda bekletilirken vatandaşların tepkisi ise zaman zaman jandarma güçleriyle bastırılmaya çalışıldı. Olayı haber alan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dozerin geri alınması için talimat vererek krizi sona erdirdi.