Uygulanan Renal Denervasyon yöntemi ile dirençli tansiyon yüzde doksan oranında başarı sağlandığını söyleyen Trabzon Ahi Evren Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Şükrü Ulusoy, “Türkiye’de her üç kişiden birin tansiyon hastası. Ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer alan hipertansiyon, koroner kalp hastalığı, inme, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği gibi ciddi komplikasyonları ile çok önemli bir halk sağlığı problemi. Tansiyon hastalarının yaklaşık yüzde 30-40’ında, yani çok büyük bir bölümünde ise dirençli hipertansiyon mevcut. Üç veya daha fazla sayıda tansiyon düşürücü (anti-hipertansif) ilaca rağmen hedef kan basıncı (140/90 mm Hg’nın altı) sağlanamaması durumu 2dirençli hipertansiyon' olarak tanımlanıyor. Yüksek tansiyonlu hastaların yaklaşık yüzde 50’sinde 1 veya 2 ilaç yeterli olmamakta. Onlardan biri de Zehra Karaağaçlı hastamızdı. Karaağaç’ın 4 hipertansiyon düşürücü ilaç almasına rağmen tansiyonu kontrol altına alınamadı. Tansiyon hayatını tehdit etmeye başladığı için de Zehra Karaağaç’a ‘renal denervasyon’ yöntemi uyguladık” dedi

İşlem süresinin yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirten Ulusoy, “İşlem sonrası 1-2 gün içersinde hasta evine dönüyor. Bu tedavi sonrasında hasta ya hiç ilaç kullanmıyor ya da kullandığı ilaç sayısı azalıyor" diye konuştu.

Öte yandan, operasyonu hastane başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ulusoy başkanlığında, Uzm.Dr. Mustafa Tarık Ağaç ve Uzm. Dr. Levent Korkmaz gerçekleştirdi.