Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir hafta önce tabanca ile kafasına ateş ederek intihara kalkışan ve tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki Necmettin Karabulut’un organları babası tarafından bağışlandı. Organlar Erzurum ve İstanbul’dan gelen ekiplerce alınarak organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere ekiplerce götürüldü.
Konuyla ilgili bilgi veren açıklama yapan Akçaabat Devlet Hastanesi başhekimi Op. Dr. Hasan Rıza Aydın, hastanede ilk kez organ bağışında bulunan hastanın organlarının alındığını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

AKÇAABAT’TA İLK DEFA ORGAN BAĞIŞI
Akyüz “Bir hafta önce ateşli silah yaralanması sonucu hastanemizde tedavi altına alınan hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Bizde hasta yakınlarına organ bağışı konusunda bilgi verdik ve organların bağışlanmasını ikna ettik. Yapılan operasyon ile de başarılı bir şekilde gencin organları alınmıştır. Alınan organlar umarım şifa bekleyen hastalarımıza şifa olur” dedi.   Başhekim Akyüz, hastanelerinde ilk kez organ nakil işlemi yapıldığını belirterek “Daha önce de 3 hastamızın beyin ölümü gerçekleşmişti ancak hasta yakınları organ bağışını kabul etmemişti. Bu bizim için ilk oldu. Yapılan bu örnek davranışın diğer insanlara da örnek olmasını diliyor” dedi.


4 HASTAYA UMUT OLACAK
Organ nakli için Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Akçaabat’ta gelen Doç Dr. Gürkan  Öztürk, alınan organların 4 hastaya nakledileceğini belirti” dedi.
Do. Dr. Gürkan Öztürk, alınan organlardan bir böbrek ve kalbi İstanbul’a, karaciğeri Erzurum’a ve diğer böbreği ise K.T.Ü Tıp Fakültesi’nde nakil bekleyen bir hastaya nakledileceğini açıkladı.


BAŞKALARINA YAŞAM ŞANSI VERECEK
Organları bağışlanan Necmettin Karabulut’un babası Ahmet Karabulut ise, oğlunun organları ile birilerinin yaşatılacak olmasından büyük mutluluk duyacağını belirtti. 54 yaşındaki baba Karabulut “Oğlumun organlarını bağışlamamızı istediler, ben de kabul ettim. Oğlumun organlarının başkalarına yaşam şansı vermesi sevindirici. Bu organlar kim ise oğlumun yerine koymak isterim, kız ise kızımın yerine koymak isterim. Seve seve organları bağışladım. Organların nakledildiği kişileri de tanımak isterim” dedi.

Kaynak: Akçaabatajans