Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geçtiğimiz yıl Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak hayata geçirilen ve 12 paydaş kurumun katılımı ile yürütülen "Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum" projesi ile rehabilite edilen gençler ve aileleriyle verilen yemekte bir araya geldi. Toplantıda İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve birim müdürleri de hazır bulundu.

            Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum Projesinin önemine değinen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ailelerle yakından ilgilenerek, “Kimimiz aile yapımızdan kaynaklanan sıkıntılardan, kimimiz maddi ve manevi boşluktan, kimimiz göçten dolayı geldiğimiz şehre adapte olamamaktan dolayı belli sıkıntılar yaşadık. Kimimiz suça bulaştı, kimimiz kötü arkadaş kurbanı oldu. Alkole, uyuşturucuya şu veya bu nedenlerle bulaştı. Bunlar artık sizler için geride kaldı. Bundan sonra bu problemlerden kurtulmuş olan sizler topluma faydalı birer bireyler olarak hizmet edeceksiniz” dedi.

            GÜZEL BİR KAPI AÇILDI

            Toplum destekli polislik müdürlüğünün yaptığı projeyi taktirle karşılayan Vali, “Bu proje sayesinde toplumda şu veya bu şekilde suça bulaşmış vatandaşlarımız için güzel bir kapı açıldı. İşe başlayanlar, yeniden hayata sarılanlar oldu. Bireyin huzuru aileyi, ailenin huzuru toplumu ilgilendiriyor. Devletimiz bu yüzden her zaman sizlerin yanındadır. Kötü alışkanlıklara bulaşanların elinden tutmalıyız. Eğitimde eksiği olanların eğitimlerini tamamlamalarını sağlamalıyız. İşi olmayanlara iş bulmaya çalışmalıyız. Bu projede en çok emek şüphesiz siz ailelerindir. Siz bu projeye çok inandınız ve devlete güvendiniz. Biz de devlet olarak bu güveninizi boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Çocuklarımızın elimizden kayıp gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir daha yeni acılar yaşansın istemiyoruz” diye konuştu.

            TRABZON’DA İSTEYENE EKMEK VAR

            Trabzon güzel bir şehir, potansiyeli olan bu şehirde isteyene ekmek var. Biz sizin işe girmenize destek olacağız. Sizden de ricamız girdiğiniz işin hakkını vereceksiniz. Yorulan, çalışan, alın teri döken insan hiçbir zaman kötü bir şey düşünemez. Kötü insanlar da ona ulaşamaz. Trabzon’un göçle gelen bazı sıkıntıları var. Ama biz bir arada el ele olursak hepsini aşarız” dedi.  

            Projeye katılanlara teşekkür eden Vali, katılımcılardan çevrede suça bulaşmış kim varsa bunların da devlete bildirilmesini istedi. 

            İNTİHARIN EŞİĞİNDEN HAYATA TUTUNMAK

            Projeden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren aileler de projeyi gerçekleştirenlere teşekkür edip, “Proje sayesinde intiharın eşiğinde olan çocuklarımız yeniden doğmuş gibi hayata sarıldılar. Kimimiz iş buldu, kimimiz ara verdikleri eğitimlerine yeniden başladı. Sağlığını kaybedenler de yeniden tedavi oldu. Maddi ve manevi bunalımda olan gençlerimiz devletimizin ilgisiyle yeniden yaşam sevincine sahip oldu. Allah devletimizden razı olsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

            Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum Projesinin kapsamında madde bağımlısı bireylerin yeniden topluma kazandırılması için projenin başladığı tarihten bu tarafa yapılan faaliyetler sonucunda 11 kişinin eğitime yeniden başlaması sağlanmış, 3 kişi işe yerleşmiş, 3 kişi de tedavi olmaya ikna edilmiştir.