61SAAT HABER SERVİSİ

Bu teşkilatın kurulacağı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından bugün ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde açıklandı. 

Düzköy İlçesinde yaylalarda kaçak yapılaşmaların yıkımı esnasında yaşanan görüntülerin hatırlatıldığı Zorluoğlu, “Kaçak yapılaşma, mevzuata aykırı yapılaşma hususunda bizim de sorumluluğumuz var. Büyükşehir Belediyesinin, Ortahisar dışında ki ilçelerde faal olarak yer alması ile ilgili mutlaka inisiyatif almamız lazım. Bunu Uzunöl’de, zabıta teşkilatı kurmak suretiyle göstermek istiyoruz. Uzungöl’de büyükşehir zabıtası kurmak istiyoruz. Çaykara belediyesi orada mevcut imkanlarıyla kaçak yapıyla mücadele edemiyor. Orada Büyükşehir Zabıtası kurarak, bu yapıyı bütün şehre yaymak istiyoruz” dedi. 
Trabzon’da kaçak yapılaşmayla mücadele için komisyon kurulabileceğine dikkat çeken Zorluoğlu, “Trabzon’da ki kaçak yapılaşmayla mücadele için böyle bir komisyon kurabiliriz. Haçka’da yapılan yıkım çalışmaları esasında belediyelerin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Valiliğin işlemi. Hukuk çerçevesinde işlem yürütüyor. Jandarma vatandaşımızla karşılıklı sıkıntı oluşturacak işleme girmedi. Çok dikkatli şekilde davranıyor. Orada iten kalkan, anlayışla değil sabırla.. Bu Düzköy’e ait veya Trabzon’a ait uygulama değil. Türkiye çapında çevre ve şehircilik bakanlığının yaptığı uygulama” diye konuştu.