Tabzon Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 yılı Stratejik Planı bugün belediye meçclis gündemine geldi. Stratejik planın görüşülmesinden önce konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Gümrükçüoğlu, “Üzerinde bütün birimlerimizin çalıştığı program. Çalışılmasına rağmen hepsinin yapılması hedef ediliyor amaçlanıyor. Ama hepsinin yapılması gerçekleşemiyor. Bu en başta ülkenin istikrarı ile bile ilgili. Ülkenin istikrarı ile ilgili gerçekleşecek strateji hazırlığı. Kaynakların belirlenmesi ile yolunu belirliyor. 
Bir diğer husu bu süreç içerisinde biz birimlerimizin çok ciddi şekilde çalışmasını istedik. Amabazen şehrin adeta yaşayan insan vücudu gibi ihtiyaçlarının yönü değişebiliyor. Dolayısı ille stratejik hedefte önünüze sizin oylarına sunduğunuz bazı değişiklikleri getirebileceğimizi ikinci açıklama olarak size arz ediyorum” dedi. 
Strajik planla ilgili ilk olarak MHP Belediye Meclis Üyesi  Ali Sağıroğlu, uyuşturu ve kadınlara yönelik yapılan planla ilgili konuştu. Sağıroğlu, kadınlara yönelik yapılacak yüzme havuzu ile ilgili olarak “Ortahisar’da da apılmasına karar verdik. Bu nerede yapılcacak. 2 tane bayanlara yönelik yüzme havuzunu kaldırmaz diye düşünüyorum. Bir tane yeterli ya büyükşehir yapar ya da ortahisar yapar. Başka ilçede yapılacaksa ona bir şey diyemem. Ortahisar olduğu için buna kanaat getirdim” dedi. 
Sağıroğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda daha ciddi adımlar atılmasını istedi.
CHP’li Belediye Meclisi üyesi Chit Erdem ise, “Trabzon’da gneçlik ve spora ait yüzme havuzu var. Zarar ediyor. O yüzme havuzu rantabl değil. Her ay tahmin edemeyeceğimiz noktada zarar ediyor. Biz yatırım yapacağız her ay zarar eden bir yatırıma yatırım yapacağız. Bunun biraz daha gözden geçirilmesi ve gençlik ve spordan görüş alınmasından düşüncesindeyim” dedi. 

Erdem, şu şekilde devam etti: 
Kentsel dönüşüm adı altında bazı mahallerimizde büyük mağduriyetler yaşanıyor. Narlıbahçe, Hızırbey, Faroz gibi mahallerimizde ne olacağı belli değil. Çömlekçi ve Tabakhanede ki çalışmaları takdirle karşıllıyoruz. Bu mahallerimizin 5 yıllık programda hiç bir noktasında göremedim. Burada ki insanların 1/1000’lik imar planına göre sağlanmalı kısıtlılık söz konusu.
İlçe belediyelerimizde gelirlerimizin dışında köyler ve yaylalarda Köydes ve Beldes projelerle harcamalar hafifliyordu. Ancak köyler ilçelerin kapsamına alındı ancak onları gelirlerinde oynama yok. Onları ekonomik olarak güçlü kılmalıyız ki burada ki yerlere hizmet götürsünler.
Ekonomik durumla ilgili tarım, hayvancılık ve ormancılıktan bahsedildi. Bunlar demode olmuş., Trabzon’da tarım ve hayvancılık bitmiş. Turizmle ilgili konuları gündeme getirmemiz daha doğru olur düşüncesindeyim.
Büyükşehir belediyelerimizin birimleri farklı farklı noktalarda. Bunları bir bina altında toplamayı düşünüyor muyuz? Yatırım programına baktığımızda büyükşehirin yatırımı ile ilgili ödenek geremedim. Büyükşehir belediye binamızı yapacak mıyız?”