61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesinin, Pazarkapı'da yapılan hizmet binasının yapım işi devam ederken bugün Belediye meclisinde dikkat çeken bir madde geçti. 

Toplam ihale bedeli 39 Milyon TL olan Projenin 20 milyonluk kısmı İller Bankasından kullanılan kredi ile karşılanırken geri kalan kısım ise projede yer alan ticari ve konut satışları ile karşılanması planlanıyordu. 

Ancak kamulaştırmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle, projede her hangi bir gecikme olmaması için Başkan Ahmet Metin Genç'e kredi kullabilmesi için Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile yetki verildi. 

Konuyla ilgili Ortahisar Belediye Meclisini bilgilendiren Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, "Belediye binaızı yaptığımız alanda 25 dönüm bir alanımız var. TOKİ'den satın aldığımız. 25 dönümün bir kısmında belediye hizmet binası ve kaymakamlık var. Geri kalan alanda da ticaret ve konut alanları var. Belediye binasının ihalesini yaptık. 

20 milyon İller Bankasından kredi kullandık. Zaten belediye binasının ihale bedeli 39 milyon. Hem Belediye binasında aksama olmasın diye, hem de ticari alanlardan gelecek kazançla geri kalanını yapmaya düşündük. 

Kamulaştırmadan ve diğer sıkıntılardan kaynaklanan gecikmeler oldu. Bir aksilik olmasın diye kredi kullanalım düşüncesi oldu. Proje üzerinden ihalesini yapacağız. Proje üzerinden satacağız. İstediğimiz gelir gelirse kredi kullanmayacağız" dedi.