Trabzon’un Araklı İlçesi Turup Köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisi porjesini engellemek için çalışan Turup Gönüllüleri Platformu’nun genç kurucuları, tepkilerini ortaya koymak için yerel sanatçıların da katılımıyla konser düzenleyeceklerini açıkladılar.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasında yapılması planlanan tesisin Turup bölgesine ve halkına vereceği zararları anlatan Gönüllüler, bu projenin hayata geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Tesisin yapılmasıyla yayılacak pis koku ile Araklı’nın yaşanmaz hale geleceği dile getiren, Turup Gönüllüleri sözcüsü Osman Dilber, “Tesisin yapılacağı bölge 3 tarafı dağlarla çevrili ve hava akımının olmadığı bir alan. Buraya çöp tesisi yapmak bizim ciğerlerimize dolan havayı katletmekten başka bir şey değildir. Tesisten sızacak sular ile Araklı sahili Kalecik’te artık denize giremeyeceğiz. İçmeye doyamadığımız suları kirletip içme sularımızı bakkallardan temin eder hale geleceğiz” dedi.

Bölgedeki halkı bilinçlendirmek için konser düzenleyeceklerini söyleyen Dilber “Araklı’da 24 Haziran Pazar günü saat 12.00’de yerel sanatçılarımızın katılımıyla 4 saat sürecek bir konserimiz olacak. Bu konserimizi düzenleyerek burada göstermiş olduğumuz mücadeleyi halkımıza anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.