Taş yüklü kamyonun yola devrilmesi nedeniyle ise Trabzon-Gümüşhane karayolu ulaşıma kapanırken, yolda 3-4 km’lik araç konvoyu oluştu.

Edinilen bilgiye göre, Maçka ilçesinden Trabzon’a taş taşıyan 61 K 4372 plakalı taş yüklü kamyonun sürücüsü İrfan Bayraktar (33) seyir halindeyken Hacımehmet mevkiinde önüne bir anda çıkan araca çarpmamak için direksiyonu kırarak toprak yola girdi. Toprak yolda dengesi bozulan kamyon yola devrildi. Kamyondan yola boşalan kayalar Trabzon’dan Ardahan’a hasta götüren 61 TT 290 plakalı ambulans ile 34 TF 2463 plakalı araçlara zarar verirken, ambulans Değirmendere Deresi’ne yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Yola düşen kamyondaki kayalar nedeniyle Trabzon-Gümüşhane karayolunda 3-4 km’lik araç kuyrukları oluşurken, yolu ulaşıma açmak için yoğun çalışma başlatıldı.



Kazayı gören görgü tanıkları kamyon şoförünün büyük bir faciayı önlediğini belirttiler. Kamyon sürücüsünün önüne çıkan araca çarpmamak için direksiyonu yol kenarındaki toprak yola kırdığını ve kamyonun anayolda değil de yan yolda yola devrildiğini kaydeden görgü tanıkları, taşların bu nedenle sadece bir iki araca hasar verdiğini aksi halde çok sayıda ölüm ve yaralı olabileceğini belirttiler.