Trabzon’un Of ilçesinde jandarma ekiplerinin bir eve düzenledikleri operasyonda akıllara durgunluk verecek cinsten bir kenevir yetiştirme sistemi bulundu. 
Edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Komutanlığı ile Of İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Of ilçesi Sulaklı Mahallesinde bir şahsın evinde uyuşturucu yetiştirdiği bilgisine ulaştı. Jandarma Ekipleri, S.S, isimli şahsın evinin oturma odasına girdiklerinde karşılarına çıkan bez dolabın fermuarını açınca şok oldu. Bez dolap içerisine özel bir düzenek hazırlayan S.S.’nin keneviri bu bez dolap içerisinde yetiştirdiği belirlendi. S.S.'nin bez dolabın içerisine 3 adet fan ve bir adet aspiratör koyduğu, bez dolabı alüminyum folyo ile kapladığı ve yapay bir sera oluşturduğu tespit edildi. 
Bu düzeneği alüminyum borular ile birlikte hava alması için bacaya bağlayan S.S.’nin böylece saksılar içerisine 24 kök kenevir yetiştirdiği belirlendi. Yaklaşık 5 bin TL’ye mal olduğu belirlenen düzeneğe el konulurken, S.S. ise gözaltına alındı.