Ordu’nun Ulubey İlçesi Yukarıkızılen köyünde yaşayan 58 yaşındaki 6 çocuk annesi Emriye Önen, 5 gün önce rahatsızlanarak Medical Park Ordu Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere rağmen Önen’in beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aile organ bağışında bulunmak istediklerini hastane yetkililerine iletti. Ailesi tarafından Emriye Önen’in kalp, böbrekler ve karaciğeri bağışlarken, Samsun’dan Ordu’ya kalbi alacak ekibi getirecek olan helikopterin hava muhalefeti nedeniyle havalanamaması nedeniyle kalp bağışı gerçekleşemedi.

BAĞIŞLANAN ORGANLARI İLE ÜÇ KİŞİYE HAYAT OLDU
Emriye Önen’in bağışlanan böbreğinin biri Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tedavi gören hastaya, diğer böbrek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, karaciğer ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere Ordu’dan karayolu yolu ile gönderildi.

ORGAN KUTULARINI ÖPEREK UĞURLADILAR
Organların hastaneden çıkartılarak araçlara yerleştirilmesi esnasında aile yakınları gözyaşlarını tutamazken Emriye Önen’in eşi Şükrü Önen, kardeşi Sebahattin Akbaş, kardeşinin eşi Kadife Akbaş, çocukları ve yakınları organ kutusunu öperek uğurladılar. Nakil araçlarının arkasında da akrabaları uzun süre el salladı.

Dr. YAĞLI: “HAVA MUHALEFETİ KALP NAKLİNİ ENGELLEDİ”
Medical Park Ordu Hastanesi Organ Bağış ve Doku Nakil Sorumlusu Dr. Mithat Yağlı, yaptığı konuşmada, Önen ailesine sabırlar dilerken, kalp naklinin hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşemediğini söyledi.
Dr. Yağlı, “Emriye Önen isimli bir bayanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakili için girişimlerde bulunduk. Bunun üzerine Başkent Üniversitesi’nden ekipler geliyordu 22.30 uçağı ile Ankara’dan Samsun’a geldiler. Hava muhalefeti nedeniyle Samsun’daki helikopter Ordu’ya uçamadı. Aşırı yağmurlu, fırtınalı ve yıldırım olması nedeniyle helikopter kalkamadı. Saat 23.00 itibariyle de hastanın tansiyonunun düşmesi üzerine kalp ekibi geri döndü. Karaciğer Trabzon’a gidecek, bir böbrek Erzurum’a diğeri de Samsun’a gidecek” şeklinde konuştu.
Kardeş Sebahattin Akbaş ise konuşmakta güçlük çekerken, bağışta bulundukları için aile olarak mutlu olduklarını ifade ettiler.