Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Trabzon'da içme ve kullanma amaçlı olarak şebeke suyunun kullanılmasının daha güvenli olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bazı yerel gazetelerde, Trabzon'daki hastanelerde ishal vaka sayısında artış olduğunun belirtildiğini ifade etti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık kurum ve kuruluşlarındaki ishal vakalarının günlük olarak takip edildiğini kaydeden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Yıl boyunca yapılan akut bağırsak enfeksiyonları günlük sürveyans sonuçlarına göre, bahsedilen zaman aralığında ishal vakalarında artış olmadığı, vaka sayılarının normal seviyede olduğu, mevcut vakaların aynı bölgeyi kapsamadığı, farklı ilçe ve mahallelerde olduğu gözlenmektedir. Ayrıca, merkez ve ilçelerde şebeke kontrol noktalarından düzenli olarak su numuneleri alınmakta ve izlenmektedir. Trabzon Merkez ilçe şebekesi kontrol noktalarından düzenli olarak alınan su numuneleri sonuçları incelenmiş olup, bahsedilen zaman aralığında suların kullanıma uygun olduğu tespit edilmiştir."

Hamzaoğlu, Trabzon'da içme ve kullanma amaçlı olarak şebeke suyunun kullanılmasının daha güvenli olduğunun bilinmesi gerektiğini belirterek, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce içme ve kullanma amaçlı suların denetimlerinin düzenli yapıldığını bildirdi.