61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar ilçesi Akyazı Mahallesi’nde bulunan ve 2 bin aşkın nüfusun yaşadığı Yeşiltepe mevkisindeki yol sorunu mahalleliyi isyan ettirdi.

Merkeze gidiş ve dönüşlerin sağlandığı yolun dar olması sebebiyle bir çok problemle karşılaşan mahalleli özellikle kış ayının gelmesi ve kar yağışının başlamasıyla ulaşımın tamamen iptal olduğunu söyledi. İki arabanın yan yana geçemediği yolların bulunduğu mahallede yaşayan vatandaşlar yetkililerden bu yol sorunun çözülmesi için talepte bulundu.

Özellikle kış ayında ambulansın bile girmeye zorlandığı mahallede, çocuklar okula gidemezken araç trafiği tamamen kitleniyor. Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden İsmail Küçük “Burayı Akyazı Mahallesinin Yeşiltepe Mevkisi. Bizim burada en büyük sorunumuz kışın yollarımızın dar olması sebebiyle yollarımızın işlememesi. Dolayısıyla biz burada yaklaşık olarak 2 bin nüfus yaşıyoruz. Bu nüfus burada eziyet çekiyor. Dolayısıyla biz bunun Büyükşehir Belediyesi veya Ortahisar Belediyesinden  yolumuza çözüm istiyoruz. Bize en kısa zaman yol yapsınlar. Hala dedemizin kazmayla yaptığı yoldan gidiyoruz.Çoluğumuz çocuğumuz yaşlımız hastamız, okula gidemiyor, sağlık ocağına gidemiyor, belediyeye gidemiyor, işlerini göremiyor onun için biz en kısa zamanda sorunumuza çözüm istiyoruz.” dedi.

Başka bir mahalle sakini Seyfettin Akpınar ise yaşadığı sorunu anlatıp  “Yeşiltepe Mahallesinde büyük sorun yaşıyoruz. Benim amcam kepçenin ağzında hastaneye getirdik. Ambulans geldi tam takır ama  karşıya geçemedi yollar dar diye. Amcamı kepçenin ağzında hastaneye ulaştırdık. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Sesimizi duyun. En aciliyetinden yolumuzu istiyoruz. Biz burada mağduruz.” diye konuştu.