Geçen yıl yapılan sınava 7 bin 598 kişi katılırken bu yılki sınava 11 bin 926 öğrenci iştirak etti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sınava katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulunurken dışarıda bekleyen aileler ile sohbet etti.
Başkan Gümrükçüoğlu, kitap kokusunun kültürün temel adımı olduğunu ifade ederek, “Geçen yıl okuma yarışmasına beni çok sevindiren bir rakamla 7 bin 598 öğrencimiz sınava katılmıştı. Bu yıl daha da sevindirici bir rakam ortaya çıktı ve 12 bine yakın öğrencimiz bu sınava katıldı. Bu neyi gösteriyor? Anne ve babaların okumaya olan desteğini, çocukların ise ilgisini gösteriyor. Bugün çocuklarıyla beraber sınava gelen her bir aile bana göre sınavın birincisidir ve kazananıdır. Cep telefonu, internet, bilgisayar, tabletler bize lazım. Çocuklarımıza da lazım ama onlardan daha önemli olan kitap sevgisinin onların yüreklerinde olmasıdır. Kitabın kokusu, kültürün temel adımıdır. Bir kitabın okunması, küçük bir kütüphanenin kurulması, uygarlık ve medeniyette büyük anlamlar ifade eder. Bunlar alışkanlıkla olur. Bu alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Geleceğimiz için kitap okuma alışkanlığının oluşması çok önemli. Burada bizimle paydaş olan Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Anne ve babalara, kitap sevgisinin gelişmesi noktasında çocuklarına yaptığı teşviklere teşekkür ediyorum” dedi.
Kitap okuma yarışmasında dağıtılacak ödüllerle ilgili bilgiler de veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yıl 2.si düzenlenen yarışmada yine her sınıf seviyesinde birinci olan 8 öğrenciye Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışı seyahati, ikinci olan 8 öğrenciye bilgisayar, üçüncü olan 8 öğrenciye tablet verilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen ilkokul öğrencilerine bisiklet; ortaokul ve lise öğrencileri de Çanakkale gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılım oranı en yüksek 3 okula bilgisayar hediye edilecek” diye konuştu.