Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nde yetersiz personel nedeniyle haftanın 4 günü ambulans çalışmadığı öğrenildi. Acil durumlarda köylere, Sürmene, Araklı ya da Of'tan ambulans gönderildiği belirtildi. Bunun zamanla yarışılan olayda saatlerce gecikme anlamına geldiği vurgulanırken, hastane teknik personelinin eksikliği de hizmeti engellediği bildirildi. Bazı hastane yetkilileri ve vatandaşlardan alınan bilgilere göre, hastanede bir ambulans ve bir ambulans şoförü var. Ağır çalışma koşulları ve nöbet nedeniyle ambulans ancak haftanın 3 günü çalıştırılabiliyor.

Ambulansta genel olarak hemşire ve doktor olmuyor. Hastane ambulansının çalışmadığı günlerde Köprübaşı ve çevresindeki köylerde acil durumlara müdahale için ya vatandaş aracı kendi aracı ile hasta gönderiyor ya da Sürmene, Araklı, hatta Of'tan ambulans çağrılıyor. Çok acil ve hemen  müdahale durumlarında saatlerce gecikme olabiliyor. Köprübaşılılar, bir ambulans şoförü ve acil müdahalede uzman hemşire isteminde bulunuyor. 

Öte yandan hastanenin rutin hizmetlerinde de çok ciddi aksamalar yaşandığı öğrenildi. Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'nde; röntgenci, laborant ve tıbbi sekreter bulunmuyor. Bu durumda hastalar röntgen çektirmek ya da tahlil için başka ilçelerdeki ya da Trabzon'daki sağlık memurlarına gitmek durumunda kalıyor.

Kuzey Ekspres Gazetesi