61SAAT HABER SERVİSİ

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs salgınına karşı Trabzon’da da üst düzey güvenlik önlemleri alınırken testleri pozitif çıkan vaka sayısı da belli olmaya devam ediyor. 

8 KİŞİ TABURCU OLDU

Trabzon’da tedavi gören Koronavirüs hastalarının büyük bölümünün bulunduğu Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde bu sabah 8 hastanın tedavi olarak taburcu olduğu öğrenildi. 

KARANTİNADA Kİ KİŞİ SAYISINDA ARTIŞ


8 Hastanın taburcu olmasıyla birlikte hastanede tedavi gören Koronatesti Pozitif çıkan hasta sayısının ise 115’ten 107’ye indiği kaydedilirken bu hastaların 10’unun yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği bildirildi. 
Koronavirüslü kişilerle temasları olduğu gerekçesiyle şüphe üzerine karantinada tutulan kişi sayısı bugün 32 artarak 62’ye çıkarken genel durumlarının sık sık takip edildiği bildirildi. 

VAKALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KAŞÜSTÜ’NDE

Trabzon’da bilindiği gibi diğer hastanelerde de sınırlı sayıda da olsa koronavirüs tespit pozitif çıkan hastalar tedavilerine devam edilirken il genelinde vakaların büyük çoğunluğunun Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yer aldığı kaydedildi. 
Trabzon’da ayrıca koronavirüs testleri hem KTÜ Tıp Fakültesinde hem de Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayrıca gezici olarak da yapılmaya başlandı.

Trabzon'da koronavirüs ile mücadele eden başhekimden flaş açıklamalar