61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarına bugün devam edildi. Başkan vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlık ettiği mecliste ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Yaşı İşleri ve Kararları Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının kurulması ile ilgili müzakere oylandı. Yapılan oylama sonrasında Büyükşehir Belediyesinde iki daire başkanlığının kurulmasına oy birliği ile karar verildi.

Ardından açılan bu birimlere norm kadro ihdası ile ilgili müzakere yapıldı Yapılan müzakere sonrasında buralara 1’er personelin atanmasına da oy birliği ile karar verildi.

Belediye Meclisinde bir diğer madde ise Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan yolların betonlanması için İller Bankasından 20 milyon TL’lik kredi kullanılması ile ilgili madde oylandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada İller Bankasından kullanılacak kredi için Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verilmesi istendi.

Yapılan oylamada MHP’li Meclis üyesi Ali Sağır, bu kredinin yetmeyeceğini daha fazla istenilmesi gerektiğini söyledi. Ancak daha fazla kredinin İçişleri Bakanlığının onayına bağlı olduğu kaydedildi. Yapılan oylamada İller Bankasından 20 milyon TL’lik kredi ve bu kredinin kullanılmasında Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer maddede ise 2016 Performans programına daha önce alınan ‘Konaklar Öğrenci Yurdu’ yapımının kaynak bulunmasından dolayı 2015 yılı Performans Programına çekilmesi oldu.  
Kınalı, yapılacak öğrenci yurdu için kaynak bulunduğunu bundan dolayı 2015 yılı performans programına ilave yapılması gerektiğini ifade etti. Yapılan oylamanın ardından toplamda 4 milyon TL’ye mal olacak öğrenci yurdunun bu yıl ki performans programına ilave yapılması oy birliği ile kabul edildi.