61SAAT HABER SERVİSİ-Edinilen bilgiye göre olay Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde meydana geldi. Beşikdüzü İlçe Merkezi ve köyleri başta olmak üzere Trabzon’da ve Giresun ile bir çok il ve ilçede hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen 6 kişi  takibe alındı.
Şahıslardan 3’ünün otomobil ile Trabzon’u terk etmeye çalıştıkları anlaşılması üzerine Giresun ve Ordu illerine konuyla ilgili bilgi verildi. Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptıkları istihbarat çalışması sonucunda şahıslar Ordu’da araçlarını terk ederken yakalandı.
Bu 6 kişinin ev, üst  ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise,

-  (1) Adet ruhsatsız tabanca

-  (25) adet 9 mm. çapında dolu fişek

-  Bulancak İlçesinde gerçekleşen hırsızlıkta çalındığı tespit edilen (1) adet diz üstü bilgisayar 

-  (1) adet hırsızlık yapılan yerleri gösteren kroki bulunan ajanda

-  2 şahıs adına düzenlenen nüfus cüzdanları 

-  (1) adet demir kesme makası 

-  (1) adet 1,5 metre uzunluğunda araçlardan mazot çekmede kullanılan hortum 

-  Boş sigara paketi içerisinde çok sayıda kenevir tohumu ele geçirildi.

Şahısların alınan ifadelerinde ise dikkat çeken detaylarda ortaya çıktı. Trabzon’da kiraladıkları 7 araç ile Şalpazarı’nda bir kamyondan 40 litre mazot, Arsin’de kredi kartı hırsızlığı, Beşikdüzü’nde

5 ayrı evden 27 çuval, 2 ayrı bahçeden 9 çuval, bir iş yerinden 10 çuval olmak üzere toplam 46 çuval fındık hırsızlığı,  2 ayrı iş makinesinden 110 litre, 2 otomobilden 35 litre olmak üzere toplam 145 litre mazot hırsızlığı yaptıkları ileri sürüldü. 

Giresun İli Görele, Tirebolu, Espiye ve Bulancak İlçelerinde ise; 6 ayrı iş yerinden toplam 38 çuval fındık ve 1 adet dizüstü bilgisayar hırsızlığı, 2 ayrı kamyondan toplam 160 litre mazot hırsızlığı,
  1 iş yerinden 50 TL bozuk para hırsızlığı, yaptıkları tespit edilmiştir.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde sevk edilen şahıslardan 4’ü tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 2’si Adli Kontrol ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı konularak serbest bırakıldı.

Şahısların yapılan aramalarında girilen evlere ait krokilerin bulunması ise dikkat çekici bulundu.

KAYNAK: 61SAAT.COM