61SAAT HABER SERVİSİ-Edinilen bilgiye göre 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde meydana gelen olayda, akşam iftar vakti sırasında iş yerini kapatıp iftarını yapmaya evine giden K.K. adlı vatandaşın marketine hırsız girdi. İftarını yapıp marketini açmaya gelen K.K. marketin yan cephe camının kırık olduğunu ve yazar kasaya ait fiş kısmını dışarda olduğunu görünce işyerine girmeyerek direk polisi aradı.

Gelen polis ekipleri ile birlikte işyerine giren K.K. yaptığı kontrolde bozuk para torbalarından 5 adet alınmış olduğunu gördüğünü kola ve cips paketlerinden çıkan kuponlardan da yaklaşık 300 TL değerinde çalınmış olduğunu, maddi zararının toplada ise bin TL civarında olduğunu beyan etti.

Olayla ilgili bir görgü tanığının alınan ifadesinde ise olay saatinde marketin bulunduğu aralıkta 16 yaşlarında iki erkek şahıs gördüğünü şahısların otobüs durağına gidip yüzlerini gizler gibi oturması üzerine şahısların yolcu olmadığını anlayıp bölgeden uzaklaştığını kaydetti.

Olayla ilgili henüz bir şüpheli tespiti yapılamazken bölgedeki güvenlik karaları inceleme altına alındı. Şahısların iftar vaktinde oluşan sessizlikten faydalanarak hırsızlık olayın gerçekleştirdikleri kaydedildi. 


İFTAR VAKTİ İKİNCİ HIRSIZLIK VAKASI
Trabzon'da iftar vakti meydana gelen bir diğer hırsızlık olayı ise İnönü Mahallesinde meydana geldi. N.K. adlı genç kadın iftar için arkadaşına gidip geri döndüğünde evinin kapı kilidinin öne doğru eğilmiş olduğunu farketti.

Bunun üzerine evde yaptığı kontrollerde gelinliğinin arasına koyduğu takı seti yanısıra farklı altınlarının parası ve cüzdanını yerinde olmadığnı farketti. Tahminince zararının 4 bin TL olduğunu ifade eden N.K. kimseden şüphelenmezken olay gerçekleştiren şahıs veya şahıslar hakkıda şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.