Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yayladan göç eden çobanların, koyunları Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçişleri her ne kadar trafiği tehlikeye soksa da, yaylacılar yollarına devam etti. Akçaabat halkı, yayla göçünü meraklı gözlerle izledi. Yüksek dağlardan saatlerce yürüyerek şehir merkezine inen koyunlar, trafikte ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Kredi kartı ile kurban alınabilir mi? Haberi okumak için tıklayın

TRABZON'DA KURBAN FİYATLARI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Temel Korkmaz, "Şuanda ciddi bir artış beklemiyoruz. Geçen sene kurbanlık hayvanların et fiyatları 20-22 lira civarındaydı bu sene fiyatın tam olarak ne olacağı son 1 hafta kala belli olur. Geçen sene ciddi bir artış beklemiştik ama bu sene öyle bir artış beklemiyoruz. Zaten et fiyatlarının ortalama fiyatları belli. Bunun üstüne çıkacağını sanmıyoruz" dedi.

Hayvanın çeşitli bölümlerinden farklı et yemekleri yapılabildiği için bazı bölümleri daha pahalı bazı bölümleri daha ucuz satılabildiğine dikkat çeken Korkmaz, "Et fiyatlarında yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir artışın normal karşılanması gerekiyor. Zaman içerisinde fiyatlar oturur. Kurban Bayramı'na 1 aydan daha az bir zaman kaldı, bu süre içerisinde bölgemizde kurban fiyatlarında çok büyük artışlar olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.