Tüketicilerin ayıplı mallar ile ilgili olarak haklarını iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, vatandaşların haklarını aramak için Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurmaları gerektiğini belirtti.

Tüketicilerin haklarını iyi bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Tüketicilerin korunması ve bu anlamda farkındalığın oluşturulması nedeniyle bu haftanın fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımızın aldığı defolu ürünleri kaç gün içerisinde iadesini yapabileceğini, hakların neler olduğunu, nerelere müracaat edebileceğini bilmesi çok önemli. Bu anlamda Tüketici Hakları Hakem Heyeti çok önemli görevler üstleniyor. Devletimiz de bu konuda önemli kararlar aldı. Bu çerçevede sizde vatandaşlarımıza hizmet veriyorsunuz. Ben bu vesile ayıplı ve kusurlu mal hakkında problem yaşayanların sorunlarının çözümü için Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurabileceğini söylemek istiyorum. Yaptığınız ulvi görevden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Siyambaş’ta tüketici haklarının korunması ve tüketicinin bilinçlendirilmesi adına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, hafta dolayısıyla hazırladıkları plaketi Vali Kızılcık’a sundu.