61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesinde Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında etrafta oluşan atıkların ve bazı binaların metruk hale olmasına mahalle halkı tepki gösterdi. Vatandaşlar 2’nci ve 3’üncü etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yavaş yapılmasına da tepki gösterirken bazı binaların sahibinden habersiz yıkıldığını ve parasının verilmediği iddia edildi. 

Mahalle sakinleri Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan bazı binaların çalışmalar sırasında metruk hale geldiğini bu binaların fuhuş ve uyuşturucu içenler için mekan olarak bellendiğini söyleyip ailelerinin,  çocuklarının ara sokaklardan geçemediklerini belirttiler. 

Grup adına konuşan Dursun Ali Düzenli kendilerini bezdirmeye çalıştıklarını iddia edip “10 seneye aşkın süredir Çömlekçide kentsel dönüşüm devam ediyor. Bu projeye baktığımız zaman amaç şehirleri yenilemek. Şehirleri yenilemek için hızla yapılır. Fakat bu kentsel dönüşümle ilgili  3 etap yapılmış. İlk etap yapılmış aradan 6 sene geçmiş, ikinci üçüncü etap için aheste aheste devam ediyorlar. Burada insanlar bıksın usansın bedava yerini versin,  bezdirme çalışması yürütülmüş. Bu bezdirme projesiyle yüzde 50sini aldık diyorlar peki yüzde 50si duruyor böyle iş olur mu. Baştan beri yanlış yapıyorsunuz. Düşüm yapıyorsunuz. Vatandaşın hakkını gasbediyorsun. Vatandaşının mıalının kahyası kimse değil. Yüzde 66 vatandaş bir araya gelmeden bunu tatbik edemesin.” İfadelerini kullandı.

Düzenli satılmayan dairelerin bedavaya alınmak istediğini söyleyip “Dairelerin fiyatları 3 kat atmış, senin verdiğin para ortada aynı. Ben yetkililere sesleniyorum. Usandı millet. Bakanım bu işlerede bak. Ver hakkını milletin gidecekse gitsin. Burasını açık genel ev haline getirdiler. Bu kadar terbiyesizlik yapılıyor. Burada manevi maddi pislik hepsi var. Burada yapılacak iş vatandaşın yüzde 50si imza bekliyor. Onlar mahkemeye gidecekler daha fazla para alacaklar. Dertleri bedavaya kapatmak. Bu temizlikler 20 gün içerisinde yapılsın. Buralarda pislikler temizlensin. Vatandaşın parası arttırılsın.”  diye konuştu.