61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar İlçesi Üniversite Mahallesi’nde yapımına devam edilen Çocuk Hastanesi ile Doğu Karadeniz Kız Yurtlarının arasında bulunan yolun kapanacak iddiası mahalleliyi ayağa kaldırmış mahalle sakinleri yolun trafiğe kapatılmaması gerektiğini belirtmişlerdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne ait olduğu öğrenilen yolun yeni yapılan çocuk hastanesi için kullanılacağı ve çift taraflı olarak trafiğe kapatılıp otopark yapılacağı mahalle halkının tepkisiyle karşılanmıştı. 

Yolun trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili KTÜ Rektörü Süleyman Baykal 61saat’e açıklamalarda bulundu. Baykal yolun yapımı devam eden çocuk hastanesinin otoparkının yapımı için bir süreliğine kapatılacağını söyleyip “Yol yapımı devam eden çocuk hastanesinin otoparkının yapımı bitene kadar kapalı kalacak. Ama otopark yapımı tamamlandıktan sonra tekrardan otopark içerisinden trafiğe açık olacaktır. Bu yolun kapatılması ile ilgili Belediye ve Valiliğe bilgi verilmiştir” ifadelerini kullandı.