61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un trafik sorununu bir nebze olsun soluk aldıracağı ön görülen Kanuni Bulvarının son sürat yapımına devam ediliyor. İstimlak bedelleri ile sık sık gündeme gelen Kanuni Bulvarı’nın ilk etabı bu yıl sonuna kadar hizmete alınmasın beklenirken, 2. Etabının biti tarihi ise 2019’un sonu olarak ön görülüyor. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’da konuyu yakından takip ederken geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun makam odasında bu konunun masaya yatırıldığı ortaya çıktı. 
Bakan Turhan, cenaze dolasıyla geldiği Trabzon’da, Başkan Gümrükçüoğlu’nun makam odasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile birlikte mini bir toplantı gerçekleştirdi. 
Özellikle Kanuni Bulvarının konuşulduğu toplantıyla ilgili konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Turhan’ın konuyu takip ettiğini belirterek, “Sayın Cahit Turhan, o konuyu benim makam odasında Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Bölge Müdürü Salahattin Bayramçavuş’un olduğu yerde tekrar masaya yatırıp konuşmuş bulunmaktayız” dedi. 
Kanuni Bulvarının şehirde trafik için akciğer görevini göreceğine dikkat çaken Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı malumunuz şehrin engebeli olan arazisi için 14 köprülü kavşak, 8 hemzemin kavşak, 9 adet çift tüneli, viyadüğü ile birlikte tamamlanıp hizmete tam açıldığında şehrin güneyi, kuzeyi ve doğusu ile batısı arasında artık yol yapılacak yer kalmadı düzeyine ulaşır. Yani en büyük akciğer o olacak. Trafik akciğeri. Trafiğin soluklanma imkanı. Birinci devresi bu yıl hizmete girse de kesinlik ifade edemiyorum,  2019 sonunda ulaşabilirsek bu şehrimiz için çok iyi olur” dedi.