61SAAT HABER SERVİSİ : Trabzon’da bir süre önce hizmete giren vatandaşların deniz gezintisi için kullanımı amaçlanan Mavi Karadeniz Gemisinin kaderi belli oldu. Motorin ücretleri nedeniyle uzun bir süredir sefer yapmayan geminin ihaleye çıkartılarak satılacağı ifade edildi. 

Bu durum ise Trabzon Büyükşehir Belediye 2015 yılı Fiyat Tarifelerinin  tartışılırken açıklandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce hizmette bulunan geminin Karadeniz şartlarına uygun olmadığını ve bu geminin batma riskinin bulunudğunu ifade ederken bu nedenle satışa çıkarılarak Mavi Karadeniz Gemisinin Trabzon’a kazandırıldığını kaydetti. 
Ancak vatandaşın deniz gezisinde bu gemiye fazla rağbet göstermediğini ifade ederek, “Sonra hizmete soktuk. Gezi programları düzenledik onlarla Bu gezi programlarında daha kapasiteli olan bu gemi ancak bizim Faroz Limanı olan yerden yolcusunu alsın, gerek Akçaabat ve Yomra tarafına doğru o tarifesi belli olan zamanlarda isteyeni deniz gezintisi yaptırabilsin dedik. 
Maalesef bu konuya vatandaşımızın pek ilgisi olmadı. Öyle ki gemiyi çıkartıyoruz 3 bin lira motorin masrafı oluyor. Kısa turda. Her bir turda 3 bin liralık motorin. Ama vatandaş rağbeti yok. 1 ay 2 ay hem vatandaşın tercinin olmaması hem de en azından motorinini bile karşılayamaması bunu sürdürememize neden oldu. Bunun üzerine gemiyi limana çektik. Seferlerden alı koyduk. 
Bu yazın da aynı şekilde idi. Tarifeleri usulen bu listede yer aldı. Biz bu gemiyi satışa ihaleye de çıkardık. Bir oldu 2 oldu. Şimdi bir takım tekliflerle gelenler varmış. Yasal olarak ihaleyle bu gemiyi bizim uhtemizden çıkarmayı tercih ediyoruz” dedi. 
Gezinti sağlamak için yeni bir geminin Trabzon’a kazandıralacağını ifade eden Gümrükçüoüğlu, “Böyle birg ezintiyi yine sağlayalım mı evet. Çok dalgasız değil de bizim Karadeniz’de kendi bölgemizde olan ona göre inşa edilmiş bir büyük motor ısmarlama alma düşüncesindeyiz. Bunun da aslında en iyi yolcunun kaldırılıp götürüleceği yer şuan da Ganita bölgesinde ki Kanuni Büstünün olduğu yerin tam ön tarafında ki kayık muhafaza yeridir. Hatta şöyle bir şey de aklıma geldi. Bu gemiyi karaya oturtalım lokantacılık yapmak isteyenlere ihaleyle verelim veya belediye olarak kendimiz işletmeye çalışalım. 
Kayık muhafaza yerinin önünde buraya tecrübeliler geldi ve dolgu yapmanız lazım dediler. Karadeniz bazen 2-3 metre dalga boyu oluyor. Urada siz yeni bir tahkimat yapmanız lazım. Dediler. Bunu karaya oturtacak olsanız bile bu tahkimatı yapma-nız lazım dediler. Baktık o tahkimat geminin ederinden miislilerce fazla. Bizim denizlerimizde batma riski mühendislik olarak olmayan ve dediğimiz bölgede konuşlanacak bölgede bir geminin yapılması. Bütün bunları yeni onaylanan dolgu planına göre düzenlemek lazım” diye konuştu.