Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a yumurta attığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurula kararıyla meslekten ihraç edilen Öğretmen Seçil Esmanur Erdem’i Trabzon CHP Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, meclis gündemine taşıdı. 

Canalioğlu TBMM’de yaptığı konuşmada Milliş Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“Sayın Bakan, Trabzon Bedri Rahmi Eyüpoğlu Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Seçil Esmanur Erdem, 23 Kasım 2013 günü Trabzon'a gelen dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna, Cumhuriyet Caddesi'nden geçerken yumurta attığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçlamasıyla dava açılmıştır. Öğretmen de isnat edilen suçu işlemediğini defalarca söylemiştir. Trabzon Valiliğince de hakkında idari soruşturma açılmış, bahsedilen öğretmen açığa alınmış ve bir süre sonra ise görevine iade edilmiştir. Mahkemece de görülen dava sonucunda 7.080 lira para cezasına çarptırılmış ve mahkeme cezayı ertelemiştir. Seçil öğretmene isnat edilen suçun karşılığı olarak da Millî Eğitim Bakanlığı, yani sizin Bakanlığınızca, Bakanlığınızın Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten ihraç edilmiştir. Sizce, Yüksek Disiplin Kurulunca verilen bu ceza, sizin ve toplumun vicdanını rahatsız etmiş midir? Bu öğretmenlere verilen ceza  bu şekilde mi olmalıydı? Yoksa siz öğretmenlerin hamisi ve öğretmenleri gözeten biri olarak öğretmenimizi hayatından, mesleğinden soğutacak şekilde görevden atılmasını doğru buluyor musunuz? “  

“ŞUBAT AYINDA ATAMA YAPACAKMISINIZ?”

Canalioğlu konuşmasının son bölümünde ise Milli Eğitim Bakanına şu soruları sordu :”Sayın Bakanım, üniversiteler kuruluyor, bu üniversitelere çocuklarımız gidiyor, anne ve babalar zor ekonomik şartlar içerisinde, tabiri caizse, ceketlerini satıp çocuklarını okutuyorlar. Çocuklarımız da okuyorlar, üniversiteyi bitiriyorlar, öğretmen oluyorlar ve çeşitli mesleklere sahip oluyorlar ama sizin de bizim de karşımıza gelerek iş talebinde bulunuyorlar. Aslında iş talebinde bulunan çocuklar, anneler babalar üzülüyorlar. Şimdi sormak istiyorum, üzülmesi gereken anneler babalar mı yoksa bu öğretmenlerimizin atamasını yapmayan Hükûmet mi olmalıdır? Şubat atamasında öğretmenlerimizle ilgili branşlara göre atama gerçekleştirecek misiniz ve bunların sayıları ne kadardır?” Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Volkan Canalioğlu’nun sorduğu soruları cevapsız bıraktı.