Basın mensupları ile bugün kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek bir araya gelen Yazıcı, Avrupa Gençlik Oyunları (EYOF) ile birlikte Trabzon’da yapılan tesislerin Trabzon’un sporuna katkı sağladığını ifade ederek “Trabzon tesisler bakımından zirvede bir kent. Biz bu tesisleri nasıl çalıştırabiliriz nasıl daha iyi insanların hizmetine sunabiliriz bunun üzerine çok yoğunlaştık.

EYOF’tan sonra bu tesislerin daha aktif kullanılması için antrenör sayımızı yüzde 20 arttırdık. Diğer antrenörle beraber biz bu tesislerde küçük çalışmalarla bu tesisleri doldurmaya başladık. Tesislere servis koyduk. Sayın valimizin başkanlığında onun fikri doğrultusunda bir çalışma başlattık. Haydi çocuklar spora şimdi spor zamanı projeleri ile birlikte 5 bin tane çocuğumuza ulaştık” şeklinde konuştu.

Trabzon’da özellikle vatandaşların “Şu tesisler boş boş duruyor” sitemlerini hatırlatan Yazıcı “Özellikle bunu Yomra’daki jimnastik salonu için söylüyorlar. Tesisler şenleniyor projesi ile turnike sisteminden aldığımız sayaca göre bir haftalık bir veride 6 bin kişinin olimpik havuza girdiğini tespit ettik. Mükerrer de olabilir ama aylık havuzdan yaralanan sporcu, vatandaş sayısı 10 binin üzerinde. Bazen de şikayet geliyor yüzmeye kulvar bulamıyoruz artık yeter gibi. Havuzumuzda bir yoğunluk var. Jimnastik salonumuz 12 branşta faaliyet gösteriyor. Tesislerimiz kullanılıyor, boş değil. Ancak daha yoğun olması gerekiyor. İlçelerdeki spor salonlarımız da bir yoğunluk yaşıyor. Okullardaki spor müsabakalarını bu yıl ilçelerdeki tesislere serpiştirdik” diye konuştu.
Trabzon’da salon sporlarında 25-26 bin civarında olan lisanslı sporcu sayısının futbolla birlikte 60 bin civarında olduğunu kaydeden Cemalettin Yazıcı “Tesislerimiz dört dörtlük çalışmıyor ancak 4 2’lik çalışmalar yapılıyor. Çocuklarımızdan tesisler için ücret almıyoruz ama ulaşımı vatandaşımız aylık 50 TL’ye servisle çağlayabilir. Tesis bizden, antrenör bizden, imkanlar herşey bizden veliler sadece 50 TL servis parası verecek. ‘Devlet ne yapıyor?’ diyen vatandaşı tesislerimize çağırıyoruz. Sağlık giderleri son yıllarda ülkemizde 3-4 katına çıktı. Bu kadar tesis var ama bizim sağlık giderlerimiz 3 katına çıkıyor. Spor yaparsak sağlık giderleri yarı yarıya düşecektir” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un 3-4 branşın olimpik merkezi olacağını ve bunun için çalışma yürütüldüğünü belirten Yazıcı, “Bunda başarılı olursak olimpiyatlarda da başarı gelecektir” dedi.

STATLARIN DURUMU

Gençlik ve spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, 1461 Trabzon’un maçlarını Akçaabat’ta oynamak istediğini hatırlatarak “Futbol Federasyonu’nun koyduğu kriterler var. Bu kriterleri biz her sahada yakalayamayız. Federasyon Türkiye’nin gerçeklerinden ne kadar haberi var bilmiyorum. Bu kriterleri koyarken Kars’ta hiçbir sahanın olmadığını, Iğdır’da maçların nerde oynandığını, Batman’da nerde oynandığını biliyoruz” diye konuştu.
Arsinspor ile Gaziantepspor arasında Arsin İlçe Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman’ın basın odası ile ilgili yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine Yazıcı “Oradaki söylem tamamen popülist bir söylemdi. Oradaki sahamız 3. lig sahasıydı. 3. lig kriterlerini göre güzel bir sahaydı. Orda Süper lig oynanmayabilir. O dönemde yapılan eleştirilerden çok moralim bozuldu. Bizle alakası olmayan bir iş. Sabah federasyon temsilcisi geliyor, toplantı yapıyor, eksik var mı yok mu diye bakıyor. Basın toplantısı yapılacaksa yer ayarlanıyor. Bizden bir talep istenmiş, biz yapmamışsak suçluyuz ancak kimse bizden bir talepte bulunmadı. Benim salonum da var, ilçe müdürlüğümün katında da var. Temsilci geliyor ‘10 dakikalık bir sunum burası yeter’ diyor. Bizden bir talep olmadı. Ondan sonra hoca çıkıyor bize yükleniyor. Bence sıkıntı farklıydı bana göre. Arsinspor o maçta iyi oynadı o yüzden onun sıkıntısı vardı” açıklamasında bulundu.

İL GENEL MECLİSİ’NDEKİ KONUŞMASININ YANKILARI

İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda yaptığı konuşmasının gündeme gelmesi ile ilgili olarak ise Yazıcı şunları söyledi:

“Ordaki konuşmamda, biz daha iyisini yapamamanın ızdırabını çektiğimizi anlatmaya çalıştık. Yoksa battık, yok olduk, bittik anlamında değil. Bir de ben yerelden Özel İdare’den kaynak istiyordum. Haddimi aşan bir söylem oldu herhalde. Tabii ki her şey güllük gülistanlık değil tabii ki sorunlarımız olacak. Çok giderimiz var, para gelmiyor anlamında değil (siz de yerelde destek olun( çağrısı anlamında bir talebimiz olmuştu. Bitmemiş tesislerimiz var, 2 tane. Özel İdare bize destek olsun bunları bitirelim diye düşündük. Bunun için para istedik. Yıl sonu itibariyle bize genel müdürlükten gelen para bu yıl 30 milyon TL’yi bulacak.”