61SAAT HABER SERVİSİ Trabzon İskenderpaşa Camiinde bugün Cuma Namazı sonrası Mısır'da darbe rejimi tarafından, öldürülen eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi taraftarı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazda Mısır ve Müslümanlar için dua edildi.
Cenaze namazına AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Aksoy'da katıldı.
Gıyabi cenaze namazının ardından ise bir basın açıklaması düzenlendi. İskenderpaşa Camiinin dışında yapılan basın açıklamasında Mısır'da yaşanan olaylar kınandı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Çarşamba günü Mısır'ın o modern firavunu halka saldırdı. 4 bin 500 den fazla kişiyi katletti. Ayrıca 10 binden fazla kardeşimiz yaralı. Bu olaylar hala devam ediyor. Silahsız Müslümanları keskin nişancılarla vuruyorlar. Tanklarla eziyorlar. Çocukları, kadınları ayakaltı ediyorlar. Namussuzluğu o kadar ileri götürdüler ki ambulansları durduruyorlar. Hastanelere yaralıları almıyorlar. İnsanları ölüme terk ediyorlar.
Bu mücadeleyi Mısır halkı kazanırsa, Mısır'a yeniden İslam güneşi doğacaktır ve insanlık adalet bulacaktır" denildi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Genç, yaşlı hemen hemen herkesin destek verdiği basın açıklamasında "Zorbalığa hayır, Musri'ye evet!', 'İslam düşmanı darbecilere karşı, bütün ümmet tek yürek', ' Hukuksuzluğa ve laik zorbalığa karşı diren Mursi, diren Mursi'" şeklinde ki pankartlar dikkat çekti.  


Trabzon'da gıyabi cenaze namazı ile 61saat