Meslek Komitesi Toplantısına TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat İskender, Meclis Üyesi Suat Bayraktar, Meslek Komitesi Başkanı Vedat Muhcu, Mobilyacılar Odası Başkanı Besim Kahveci, sektördeki üye firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hacısalihoğlu, oda yönetimi olarak mobilyacılık sektörünü önemsediklerini belirterek “Bu doğrultuda üzerimize düşeni görevi fazlasıyla yapacağımızı belirtmiştik. Sizlerin seçerek meclisimize gönderdiğiniz temsilciler belki 35 meslek grubu içinde en fazla çalışan meslek komitesidir. Bugüne kadar odamızın faaliyetlerinin hemen hemen hepsinde yer aldılar” dedi.

Mobilyacılık sektöründe ileriye dönük üretim organizasyonları yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Mobilyacılık sektöründe yapılması gerekenler konusunda hep bir arada olduk. Önemli olan bunların hayata geçirilmesi yönünde iyi bir organizasyon yapılmasıdır. Meslek grubu olarak ileri dönük üretim organizasyonları yapmak ve bu üretim organizasyonları içerisinde fiziki alt yapı ve makine ekipmanların gözden geçirilmesi ve sektörde çalışacak olan uzmanlaşmış ve eğitimli elemanların sektörde çalışmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Sektörün canlanması için kümelenme çalışmalarının önemine yapılması gerekenleri anlatan Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

“Bütün dünyada sürekli bir rekabet ve hızlı bir gelişme var. Bu gelişme aynı zamanda kalitenin artması ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde devam etmektedir. Bu rekabette ayakta kalabilmek için sektörün girdi maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Bunun da kümelenme ile olacağı ortadadır. Hedef planımız içiresinde de yer alan mobilyacılık sektöründe kümelenmeyi gerçekleştirebilirsek bu konuda önemli gelişmeler sağlayabiliriz. Biz bunun öncülüğünü yapıyoruz.”

Toplantıda ayrıca KOSGEB Uzmanı Kemal Çakar KOSGEB destekleri, TTSO Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan markalaşma ve patent, ABİGEM Koordinatörü Yunus Emre Katrancı da yurt dışı pazarları hakkında katılımcılara bilgi verdi.