Uzun Sokak Can Bakkal İş Merkezi'nde açılan Butik Matmazel'de Trabzon halkı özenle seçilmiş sade ve şık gece elbiselerini bulabilecek. Mağaza Sahibi genç girişimci Elif Berber ile sizler için güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte Sohbetimizden detaylar
 

61SAAT - Matmazel Butik'i açma fikri daha önce aklınızda var mıydı?

ELİF BERBER - Sektörde sekiz yıllık deneyim hayatım var benim.  İnsanların bildiği ve sevdiği işi yapması tarafındanım. Bende insanların ne istediğini az çok biliyorum. Deneyimim de bana çok büyük yardımcı ve o sebeple burayı açma kararı verdim. Sade ve şık ürün istemi de bizi de yönlendirdi diyebilirim.

61SAAT - Neden "Butik Matmazel" ismi?

ELİF BERBER - İsim düşünürken çok sevdiğim bir dostum önerdi benim de hoşuma gittiği için ismin Butik Matmazel oldu.

61SAAT - Sosyal Medya Butikleri Sizi Zorlamayacak mı?

ELİF BERBER - Sürekli sosyal medya da bende sosyal butikler görüyorum. Bu tabiki bir etmen fakat buradaki her elbise çok özel ve sosyal medyada da gördüklerimiz daha çok abiye tarzında elbiseler. Ben daha çok gece elbiselerini tercih ediyorum. Mevcut elbiselerimiz sade ve şık olmak isteyenler için ideal bir adres  olacak. Ayrıca müşterilerimiz bizleri de sosyal medyadan takip edebilir ve sipariş verebilecekler.

61SAAT - Butik açmak için neden Can Bakkal İş Merkezi'ni seçttiniz?

ELİF BERBER - Burası hem güvenilir hem de istediğim gibi küçük bir mekan. Bizim düşündüğümüz konsepte en  uygun yer burasıydı.

61SAAT - Farklı konseptlerde butikler var, sizin farkınız nedir?

ELİF BERBER - Bizim hedefimiz kaliteli, değişik tasarım ürünleri, eğlenceli aksesuarları bir çatı altında toplamak. Bu ürün çokluğundan ziyade ürün çeşitliliğini ortaya çıkardı. Ürünlerimizde ithal olan yurt dışından gelen ürünlerimiz de var. İstanbul, İzmir, Ankara'dan özel seçim modellerimiz var. En başından beri hedefimiz her zevke her müşteriye hitap edebilecek ürün seçeneğimizin olmasıydı, bunu da bu şekilde sağladığımıza inanıyorum.  Ürünlerimizi seçerken en önem verdiğimiz kumaşın kalitesi ve kalıpları. Çünkü bir kıyafetin dolapta nasıl durduğu değil, içinde kendinizi ne kadar iyi hissettiğiniz önemli. Bunları hissettiren en önemli iki unsurunda kumaşın ve kalıbının iyi olmasına bağlıyoruz. Bizzat kendim seçiyorum ve seçerken de çok abartılı olmamasına sade ve şık olmasına dikkat ediyorum. Müşterilerimizin tercihleri de bizi bundan sonra daha çok yönlendirecek. Ama konseptimiz her zaman farklı olacak. Bu ürün çokluğundan ziyade ürün çeşitliliğini ortaya çıkardı. Müşterilerimin bedenlerine ve isteklerine göre alış veriş yapıyorum. Sanırım farkımız da bu nedenlerle daha fazla ortaya çıkmış oluyor.

61SAAT - Aksesuar seçenekleriniz var mı?

ELİF BERBER - Bol miktarda aksesuarlarımız var. Tek tek özenle seçilmiş ve ithal olan ürünlerimiz var.  İlerleyen zamanlarda el işçiliğinin de değineceği çok özel parçalarımız olabilir. Ailemiz de el işçiliği oldukça geniş, bu nedenle el işçiliğini de mağazamızda gösterebiliriz. Ayakkabı çanta ve takılarımız ile de iddialıyız.

61SAAT - Trabzon'da gece giyimi sektörü sizce nasıl?

ELİF BERBER - Trabzon'da gece giyimi güzel ama dediğim gibi çok fazla taş ya da abartı ürünleri de görebiliyoruz. Amacımız böyle değil de daha sade ve aynı zamanda şık olması yönünde. Çünkü bazı insanların bu yönde bir beklentisi var. Bizde butiğimizle bu beklentiyi en iyi şekilde karşılayacağız. Trabzon'a yeni bir akım geliyor. Farklı olacağız. İddialıyız bu konuda.

61SAAT - 2015 Modasında en çok hangi renkler aranıyor?

ELİF BERBER -2015 modasında neon renkler tutulduğu için bir araya getirmeyi düşündük. Tabiki aranan diğer renkleri de mağazamızda müşterilerimiz bulabilir. Modanın yanı sıra müşteri istekleri de önemli benim için. 

61SAAT - Son olarak buradan müşterilerinize ne söylemek istersiniz?

ELİF BERBER - Her mağazada kombin olmalı. Benim mağazamda mutlaka kombinlerim vardır. Müşterimi kombinleyip gönderebilirim. Alış veriş yaparken kombin olarak almalısınız. . Doğru alış veriş budur. Böyle olmayınca gardıropta sorun yaşıyorsunuz .  Kombin yapmak ille de çok pahalı kıyafetler almak anlamına gelmiyor. Mağazamız için bize söylenenler diğer mağazalara göre daha uygun olduğumuz. Biz de bu konuya dikkat ediyoruz.  Yakıştırmak da önemli, güzel ve kaliteli giyinmek her kadının hakkı.