61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Muhtarlar Derneği bugün genel kurul yaptı. 2 aday ile gidilen seçimlerde Trabzon İnşat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı Divan Kurulu Başkanlığı yaptı.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda yapılan genel kurulun hemen başında ise teknik bir arıza çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunacağı sırada teknik arıza nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu yaklaşık 3 dakika tutuldu. Ardından müdahale ise İstiklal Marşına geçildi.
Trabzon’da kurucu başkanlığını Bekir Aktürk’ün yaptığı Ortahisar Muhtarlar Derneği seçime gitti. Ortahisar İlçesinde ki 85 mahallenin muhtarının üye olduğu derneğin genel kuruluna kurucu Başkan Bekir Aktürk’ün konuşması damga vurdu.

Aktürk, Trabzon’da muhtarlık camiasının saygınlığı bulunmadığını ileri süren Aktürk, “Büyükşehir olarak yolumuza devam ediyoruz. Muhtarlarımız da yeni yapılanmaya gitmek zorundaydı. Bir tane Ortahisar’ımız var 85 tane arkadaşız. Hep beraber el ele verip Ortahisar için bir birimiz için 7/24 saat çalışacağız. Siyasiler erken kalkar toplantılardan, konfederasyonda gidip görmüş olduğum tecrübelerimden dolayı şunu söylemek istiyorum.

BÜYÜKŞEHİRLER SADECE İSİM OLARAK BÜYÜK ŞEHİR DEĞİL
 Büyükşehirlerle sadece ismi büyük değil. Büyükşehirlerde muhtarlık camiasının geldiği nokta ile bizim Trabzon’da ki muhtarlık camiasının arasında çok büyük farklar var. Trabzon’da ki muhtarlık camiasının saygınlığı yok. Bu saygınlığının olmamasının nedenini birazını kendimizde birazını da karşımızda ki kurumlarda arayabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir muhtarlık masası oluşturdu. Bu muhtar masasında ki görevlileri muhtarları gidip mahallelerinde ziyaret ediyor mahallerinin sorunlarını alıp dinliyorlar ve çözmeye çalışıyorlar. Bu hem muhtarları önere ediyor hem de muhtarların halka karşı başarısını daha çok arttırıyor. Ortahisar 85 mahalleden ibaret doğru. Ama sizde 85 kişiyle birlikte muhatap oluyorsunuz. 85 kişi 300 binin üzerinde bir nüfusla muhatap oluyor. Her derdine çare olmak için koşuşturuyor

HAKLARIMIZI KANUNA VE NİZAMA DAYANARAK İSTEYECEĞİZ
Trabzon’da yeni bir yapılanma olduğunu daha işin başında olduklarını ifade eden Aktürk, “Büyükşehirlerde, muhtarlıkların tüm giderleri karşılanıyor. Büyükşehirlerde bütün muhtarların sekreterleri var ve maaşları belediye tarafından ödeniyor. Elektriğinden suyundan doğalgazından hepsi büyükşehir belediyeleri tarafından karşılanıyor.  Biz Trabzon’da daha işin başına bile başlamadık. Evet şuan Ortihisar muhtarlar Derneğini kurduk ama asıl bundan sonra işimiz zor. Haklarımızı kanuna nizama dayanarak isteyeceğiz” dedi.

BİRLİKTE NASIL HİZMET GETİRİRİZİN DERDİNDEYİZ
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu ise, “Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bütün birimlerle birlikte daha fazla hizmeti nasıl getiririzin daha ilk günden bugüne kadar gayreti ve temennisi içinde bulunduk. Mahallelerde ki elimiz ayağımız sesisimiz siz değerli muhtarlarsınız” dedi.

ONDAN ÇAL BANA VER DİYOR
Toplantıda son olarak konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, “Sizlerin ızdırabını biliyruz. Mazeret üretme yeri değil burası. Ancak siz de biliyorsunuz ki ihaleye çıkmanın devlette kanun ve presedürü.. Sizin vicdanınıza sığınıyoruz. Bazı muhtarlar ondan çal bana ver diyor. Bizim yaptığımız programlar her mahalleye eşit mesafede hizmet etmektir. Bize gelip artı bir şey isteyen diğer muhtar arkadaşımızın hakkından istiyor. Bu da doğru değil. Gece gündüz çalışıyoruz. Ne yapacağımızı biliyoruz. Sizden sabır ve zaman istiyoruz. Önümüzde ki yılın 4. Ve 5. Ayında koşmaya başlayacağız” dedi.

DOLAYLI MAHALLESİ MUHTARI SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından gidilen seçimde Dolaylı Mahallesi Muhtarı Selami Durmuş 52 oy, Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı Hikmet Mısır ise 15 oy aldı. Durmuş, Ortahisar Muhtarlar Derneğinin yeni başkanı seçildi.