Cumhuriyet Kutlamaları Verilen Muhteşem Bir Resepsiyonla Sona Erdi

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşam Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle bir resepsiyon verdi. KTÜ Sahil Tesislerinde verilen resepsiyonda Vali Öz, eşi Rukiye Öz ile birlikte davetlileri kapıda karşılarken resepsiyon sırasında masaları gezerek konuklarıyla sohbet etti.

Vali Öz ve bayan Öz, masaları gezerek katılımcıların bayramını tebrik etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.    
Cumhuriyet Resepsiyonuna Vali ve eşinin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, gazeteciler, gazi ve şehit yakınları, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.


Resepsiyonda günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, "Bugün Cumhuriyetin 90. Yılı dolayısıyla verdiğimiz resepsiyonumuzda beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te zorlu milli mücadeleden sonra kurulmuş ve cumhuriyetimiz büyük gelişmeler kat ederek 90 yaşına gelmiştir. 10 yıl sonra 100.yılımızda ülkemizi güçlü demokrasisiyle, istikrarlı ekonomisiyle küresel ve bölgesel bir güç olarak güçlü yarınlarda hep beraber yaşayacağız. Gelecek nesillerimiz, daha güzel, demokrasisi güçlü, insan haklarına saygılı ekonomisiyle dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmiş Türkiye’yi yaşarlar diye ümit ediyorum. Hepinize hoş geldiniz diyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.


Resepsiyonun son bölümünde ise üzerinde Türk bayrağı motifi bulunan Cumhuriyet pastası kesildi, havai fişek gösterisi yapıldı. Gösteriyi katılımcılar ilgiyle izledi. Programın ardından Vali Öz ve eşi Bayan Öz misafirlerini yine kapıdan tek tek uğurladı.