61SAAT HABER SERVİSİ - Spor Toto Süper Ligin son haftasında Rizespor ile karşılaşan Trabzonspor, deplasmanda 3 - 2’lik skorla evine döndü. Trabzonspor’un’un deplasmandan 3 puan ile dönmesi sonrasında Karadeniz Gazetesi ertesi gün spor sayfasının manşetini, “Öp abinin elini” şeklinde attı. 

Ancak gazetenin bu başlığı Rizespor camiasında büyük tepkiyle karşılandı. 

Maçtan sonra bordo-mavili güvenlikçiler ve taraftarların otobüslerini taşlayan Rizespor taraftarları, Trabzonspor’a olan düşmanlıklarını burada göstermiş ve gazetenin attığı başlık sonrasında yoğun tepki mesajları yağmıştı. 

Sadece Trabzon’a değil, tüm bölgeye hitap etmeye çalışan Karadeniz Gazetesi de bu noktada mecburen geri adım attı. Gazete, bugün 1. sayfasında yayınladığı yazıyla birlikte Rizespor taraftarlarından özür diledi. 

Rizespor camiasına seslenen Karadeniz Gazetesi, öncelikle başlığını haklı çıkarmaya çalışırken, “İki şehrin, iki kulübün sahadaki rekabetini hiç bir güç düşmanlığa çeviremez. Trabzon ve Rize bir ailedir. Bir birlerini abi ve kardeşlik yapacak anlayışta et ve tırnak gibidir. 

Karadeniz gazetesi de bu ailenin hakkını ve hukukunu korumakla görevlidir. Rize Trabzon maçından sonra attığımız manşet bir aile olmanın duygusudur. 

Eğer Rizespor camiası ve taraftarlarını üzmüşse özür dilemesini biliriz” ifadeleri kullanıldı.