61SAAT HABER SERVİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimi geliştirmek, kalitesini artırmak, çağın be ülkenin ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için yeni çalışmalar yürütülüyor. Türkiye genelinde 1000 adet meslek lisesi proje okul haline getirildi. 

Bu kapsamda Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de proje okullardan biri seçildi. Trabzon’un tek denizcilik bölümüne sahip olan Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin denizcilik Alani ve Bilişim Alani artık Liselere Giriş Sınavı ile öğrenci alacak.

Proje ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okulu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Okulla ilgili yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında Okul Müdürü Bülent Saka’dan bilgi alan Kabahasanoğlu ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Milli Eğitim Bakanlığımız mesleki eğitime büyük önem veriyor. Geleceğin dünyası ve Türkiyesi için gerekli ara eleman yetiştirme ihtiyacı her geçen artıyor. O nedenle bakanlığın Türkiye genelinde 1000 tane meslek lisesinin proje okulu kapsamına alması geleceğin Türkiye’sine büyük katkı vereceğine inanıyorum. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin de proje okulu olması ilçemiz ve bölgemizin eğitimine olumlu etki yapacaktır. Denizcilik Bölümümüze gelecek yıl sınavla öğrenci alacağız. Böylece öğrenci profilimizde de önemli değişiklikler olacaktır. Ziyaretimizde gerek okul müdürümüz gerek alan şeflerimiz gerekse öğretmenlerimizin çalışması ve heyecanı bizleri gelecek adına daha da umutlandırdı. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Eğitimde hep birlikte inşallah daha güzel işlere imza atacağız. Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin proje okulu olmasının ilçemize, bölgemize ülkemize hayırlı olmasını diliyor, tüm çalışma arkadaşlarıma Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum." diyerek düşüncelerini belirtti.