Bir süre önce taşınması Türkiye gündemine oturan Trabzon Sosyal bilimler lisesi için bölge idare mahkemesinden ara karar çıktı. Kararda okulun taşınması durdurulurken okulun çoktan taşındığı ortaya çıktı. Milli Eğitim müdürü Tamer Kırbaç ise, “Bu ara karardır, mahkeme sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.  Velilerin ise kafası karıştı.

 TAŞINMASI DURDURULDU

Trabzon’da Sosyal Bilimler Lisesi bilmecesi bir türlü çözülemiyor. Bir süre önce Türkiye gündemine oturan lise için idari mahkemenin verdiği karar kafaları iyice karıştırdı. Okulda okuyan öğrencilerin aileleri okulun Gazipaşa Mahallesinden alınarak Esiroğlu’na getirilmesini engellemek için bölge idare mahkemesine giderek dava açmıştı. Mahkeme heyetinin vermiş olduğu karar ile okulun taşınması bir süreliğine durduruldu.

 KARARA GÖRE DAVRANACAĞIZ

Mahkemenin vermiş olduğu kararın ara karar olduğunu ifade eden Tamer Kırbaç, “ Bu karar ara karardır. Mahkemenin vereceği karara göre bizde Milli Eğitim olarak hareket edeceğiz. Taşınmanın durması konusunda karar çıkarsa bizde bir üst mahkemeye başvuracağız. Karara göre hareket edeceğiz” dedi. Öğrenci velileri ise “Bizler buradan okulun taşınmayacağı yönünde karar çıkacağına inanıyor ve adalete güveniyoruz” yorumu yaptılar.

VERİLEN KARAR ARA KARARDIR
Açılan dava sonrası mahkeme Milli Eğitimin taşıması ile alakalı olarak gerekçe göstererek savunmasını istedi. Böylelikle ara karar gereği Sosyal Bilimler Lisesinin taşınması geçici süre durduruldu. Konu ile ilgili düşüncelerini belirten Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, “ Verilen bu karar ara karardır. Biz Milli eğitim olarak mahkemenin sonucu bekleyeceğiz. Olumsuz çıkarsa bir üst mahkemeye müracaat edeceğiz. Buradan da çıkacak olan karar göre hareket edeceğiz. “dedi. Öğrenci velileri ise “Bizler buradan okulun taşınmayacağı yönünde karar çıkacağına inanıyor ve adalete güveniyoruz” yorumu yaptılar.

KAYNAK: ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ - KARADENİZ GAZETESİ