Trabzon’un Pazarkapı Mahallesinde,  Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın himayelerinde Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Şehir Camii inşaatı, henüz yapıım aşamasında olmasına rağmen sık sık ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. 
Çevresinde bir çok sosyal tesisin yapılacağı,  bölgemiz için ise simge niteliğinde olacak olan  camiyi bu kez KTÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinde okuyan öğrenciler ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 

Yüklenici firma sorumlusu aynı zamanda öğretim üyesi Dr. Ercan Sinaner, öğrencilerine camii inşaatının son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Meraklı gözlerle inşaat hakkında bu kez sınıfta değil de yerinde sahada ders alan öğrencilerin memnuniyeti ise görülmeye değerdi. 
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Sinaner, “Ögrencilerimizi sık sık şantiyemize davet ediyoruz. Mesleki deneyim olarak her zaman göremeyecekleri imalatları görmelerini çok önemsiyoruz. Aynı zamanda bu muhteşem eserin yükselişine tanıklık ediyor olmanın onlarda farklı bir heyecan uyandırdığınıda görmek bize mutluluk veriyor” dedi.
Şantiyeyi ziyaret eden öğrenciler de böylesine devasa bir cami ve sosyal alan projesine ilk defa ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek yerinde sahada eğitim görmenin öğretim görmenin çok önemli olduğunu bu manada hocalarına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.