Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından öğrencilerin güvenliğine yönelik ilköğretim öğrencileri ve öğretmenler arasından Okul Geçidi Görevlileri seçildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Komiseri Ünal Aydın, trafik polisi Murat Karakaş tarafından okul geçit görevlilerine trafik işaretleri eşliğinde görevlerini nasıl yapacakları hakkında bilgi verildi. Okul Geçit Görevlileri'nin, trafik polisi kadar yetkiye sahip olacağını belirten Komiser Aydın, Trabzon'da yapılacak bu uygulama sayesinde okul giriş çıkışlarında araç ve yaya trafiğinin rahatlayacağını belirtti.
Okul Geçit Görevlilerine eğitim verdiklerini ardından da uygulamalı olarak gösterdiklerini belirten Aydın, şöyle konuştu: "Bu eğitimden sonra görevlilerimizi bir sınava tabi tuttuk, hepsi de sınavı üstün başarı ile geçti. Görevlilere eğitimin sonunda fosforlu yelek gibi ekipmanlar verildi. Görevliler okul giriş çıkışlarında trafik akışını, öğrenci servislerine inen binen öğrencilerin güvenliğini sağlamış olacaklar. Okul önlerinde görev alan 'Okul Geçidi Görevlileri' trafik polisi kadar yetkiye sahip olup, okul geçit görevlilerinin uyarı ve ikazlarına uymayan sürücülere tespit tutanağı düzenleyebilecekler."