Olayla ilgili yargılanan öğretim görevlisi C.A., toplam 2 bin 240 TL para cezası ve 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılırken, bu cezaları daha sonra "Hükmün açıklanmasına geri bırakılması" yününde karara bağlandı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuk yargılanan öğretim görevlisi C.A. hazır bulundu. Hakkında, " Basit yaralama, hakaret, tehdit" suçundan dava açılan sanık C.A duruşmadaki ifadesinde "takdir mahkemenizindir" dedi. Mahkeme Başkanı sanık C.A için, müşteki Erhan Arpacı'ya yönelik kasten yaralama suçundan 120 gün karşılığı adli para cezası verirken, bu cezasında daha sonra indirim yaparak bin 500 TL adli para cezası, tehdit suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası, hakaret suçundan ise 740 TL adli para cezası verdi.

Sonuç olarak sanık C.A, 2 bin 240 TL para cezası ve 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılırken, bu cezaları daha sonra "Hükmün açıklanmasına geri bırakılması" yönünde karar verdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Erhan Arpacı, Sayısal Tasarım Dersi'nin bütünleme sınavında düşük not aldığı için sınavı yapan öğretim görevlisi C.A.'nın odasına giderek görüşmek istemiş, Erhan Arpacı hocası ile görüşürken, kendisinin boğazını sıkarak, hakaretler ettiğini ileri sürerek daha sonra hocası C.A. hakkında şikayetçi olmuştu.