Trabzon'da yolu kesilen ve taciz edilen öğretmen Başak Siyambaş'ı bir başka okula tayin edip okulunun adına saklayarak kurtardık. İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğretmeni Başak Siyambaş, Y.Ö adlı bir kadın tarafından sık sık taciz edilmeye başlandı.

28  yaşındaki öğretmen Başak Siyambaş, kendisini sık sık taciz eden ve yolunu kesen Y.Ö adlı kadın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Kişilerin huzu ve sükununu bozma iddiasıyla Y.Ö hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davaya rağmen 29 yaşındaki Y.Ö. öğretmen Başak Siyambaş'ın peşini bırakmadı. Tacizlerden bunalan öğretmen önce davayı geri çekti ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sığındı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise çareyi öğretmeni bir başka okula tayin etmekte buldu.

Başak Siyambaş'ın yeni okulu herkesten sır gibi saklanırken, veliler öğretmenin tayinine isyan etti. Çocuklarının bir hafta boyunca eğitimden uzak kaldığını ile süren veliler, "Bir öğretmeni koruyamadık, sahip çıkmadık. Çareyi onu kaçırmakta bulduk. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Nasıl insanlar olduk" diye tepkilerini dile getirdiler. Bu arada Y.Ö. adlı kadınının öğretmeni aradığı iddia edildi.

Günebakış/Enis Yıldırım