Kutlamalar kapsamında ilk olarak Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Trabzon Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlama törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Kızılcık, öğretmenlerden övgü ile söz ederek, "Bugün faziletlerinden, fedakarlıklarından ne kadar bahsetsek kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kalacağı değerli öğretmenlerimizin, medeniyet yetiştiricilerinin hakkını vermiş olamayız. Başöğretmen Atatürk'ün ifade ettiği gibi, genç nesillerin eserlerini oluşturan, yetiştiren, geliştiren değerli öğretmenlerimizin yılda bir kez de olsa yaptığınız bu fedakarlıkları, bu özveriyi anmak, dile getirmek ve böylece sizlerin gönüllerini alabilmek sadece devlet olarak bizim değil, milletin de en önemli görevlerinden biridir" dedi.

Vali Kızılcık, eğitim öğretimin önemine vurgu yaparak "Değişimin her an yaşandığı 21. yüzyılda, hayatın sorunlarıyla mücadele edebilecek gençliğin yetiştirilmesi sevginin ve eğitimin değerleriyle verilmesiyle mümkündür. Toplumsal huzurun ve barışın ülkemizde ve dünyada hüküm sürebilmesi için çocuklarımızın duygusal zekalarının geliştirilmesi anlamında sizlerin rolü büyüktür. Bu anlamda yeni müfredatımıza baktığımızda çocuklarımızın sadece öğretileni, akademik bilgiyi ezberleyen ve onu tekrarlayan gençler olarak değil, düşünebilen, düşündüğünü ifade edebilen olaylara farklı açılardan yaklaşabilen gençliğin yetiştirildiğini gözlemliyoruz" diye konuştu.

Meslek içi eğitimin önemine değinen Vali Kızılcık, "Sorgulayan, düşündüğünü ifade edebilen gençliğe hitap edebilmek ve onları yönlendirebilmek için meslek içi eğitimlerine sıkça katılmanız gerekir. Hem bakanlığımızın hem de sivil toplum kuruluşlarımızın ortaklaşa organize ettiği bu meslek içi eğitimlere devam ediniz. Gelecek nesillerin sizlerin eseri olacağı için onların yetiştirilmesi anlamında çok önemlidir. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için de gençliğin bu yüzyılın koşullarına uygun olarak yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor. Değişen ve gelişen ülkemizin dünyada en güçlü yanının yetişmiş genç nüfusa sahip olmasıdır. Bu genç ve yetişmiş nüfusumuzun ülkemizin daha iyi noktalara taşınabilmesinde sizlerin önemi çok büyüktür. Sizler insanımızı ve hazinemizi bilgi ve duygusal zeka anlamında geliştirebilirsek 2023 hedeflerine muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız çok daha kolay olacaktır" ifadelerini kullandı.

Genç öğrencilere seslenen Vali Kızılcık, "Sizler Ulu önderin Cumhuriyeti kurup yaşatılması için emanet edilen ve o güvene mazhar olan gençlersiniz. 21. yüzyılın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, öğretmenlerinizin önderliğinde Cumhuriyetimizi ve bu medeniyet daha yukarı taşıyacak olan sizlersiniz. Sorumluluğunuz ağır ama bu sorumluluğun, bu yükü taşıyabilecek nitelikte ve karakterde yetişmeniz için önünüzde aydın bir irfan ordusu var. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek milletimizi Türkiye Cumhuriyetini 21. yüz yılda hak ettiği yere taşıma hakkına ve potansiyele sahipsiniz" diyerek tavsiyelerde bulundu.

Etkinlikte okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini aldılar. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödüllerini Vali Kızılcık verirken, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Aras da dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Vali Kızılcık ayrıca emekli olan öğretmenlere plaketlerini sunarken, göreve yeni başlayan öğretmenlere başarılar diledi.

Etkinliğin ardından Forum AVM tarafından öğretmenlere günün anısına Nihat Usta'da bir yemek verildi. Yemeğe Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve çok sayıda öğretmen katıldı.