Yomra ilçesindeki işletmenin insan kaynakları müdürü 47 yaşındaki Büyükçulha, sokak hayvanları için otelin kafeteryasında özel alan oluşturdu, binanın ön ve arka cephesine 2 kulübe yerleştirdi.

Hasta ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanların tedavi, barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan Büyülçulha, otelde ağırladığı 3 köpek ve 5 kedinin sıcak yuvaya kavuşmasını sağladı. Otelin kafeteryası ve çevredeki kulübelerde şu anda 4 köpek barınıyor.

Evinde 2 köpeği olan İrem Büyükçulha, AA muhabirine, sokak hayvanlarına baktığını öğrenenlerin, buldukları yardıma muhtaç canları kendisine getirmeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavilerine yardımcı olduğunu belirten Büyükçulha, "İçerideki koltuk onların koltuğu, geceleri mutlaka girer, üzerinde yatarlar. Çok soğuk olduğunda hepsini içeri alıyoruz. Muhtelif yerlere kulübeler de koyduk." dedi.

Büyükçulha, "Hasta olan köpekleri alıyoruz, bakıyoruz, iyileştiriyoruz. Yomra ilçemizde bir veteriner arkadaşımız bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Kendimi geliştirdim, iğneleri, aşılarını ve bakımlarını öğrendim. Onlara faydalı olmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Baktığı hayvanlardan bazılarını sahiplendirdiğine dikkati çeken Büyükçulha, "Sahiplendirdiğimiz bütün kedi ve köpeklerin devamında ne durumda olduğunu takip ediyoruz. Bazen sahipleniyorlar ama bakacak durumları olmuyor. Mama, veteriner yardımı, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yeter ki onları sevsinler, sevgi versinler istiyoruz." ifadesini kullandı.

- "Bütün personelimiz hayvanları çok seviyor"

İrem Büyükçulha, otele gelen müşterilerin de hayvanları sevdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Belirli bir misafir kitlemiz var, onlar hiç yadırgamıyor. Bazen korkanlar, çekinenler olabiliyor. Öyle durumlarda özellikle sabah kahvaltı saatlerinde misafirler rahatsız olmasın diye bağlı tutuyoruz. Onlar da otel personeli gibi bizimle birlikte karşılıyorlar, yolcu ediyorlar. Çalışanlarımız da çok seviyor. Onun için de bakmakta zorlanmıyoruz, birimiz olmazsa diğeri bakıyor. Sürekli onlarla ilgiliyiz, sevgisini, yemeğini, bakımını mutlaka yapıyoruz."

Otelde şu anda 4 köpeğin bakımını üstlendiğini aktaran Bülükçulha, "Birini 2 ay önce bulduk, isteyen var, onu sahiplendireceğiz. Aşılarının tamamlanmasını bekliyoruz. Bir diğer köpeğimiz yaralı geldi, ameliyat ettirdik. Kısırlaştırdık, bütün bakımlarını yaptık." dedi.

İşletmenin yakınlarında yaşayan Deniz Bülbüloğlu, her gün geldiği otelin yanındaki kafeteryada Büyükçulha'nın bakımını üstlendiği köpekleri sevdiğini anlattı.

Köpekleri seven Sera Onur ise bahçesinde kendisinin de köpeği olduğunu belirterek, "Kafeye geldiğimizde köpekler burada değilse gözümüz arıyor." ifadesini kullandı.

​​​​​​​