Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'nde geçen hafta hayatını kaybeden Mustafa Nişancı'nın anısına oluşturulan Kemerkayalılar Platformu, Nişancı ile ilgilenmediği iddiası ile İmperial Hastanesi'nin önüne siyah çelenk bıraktı.

Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'nde, geçtiğimiz Cumartesi gün çalıştığı apartmanın kaloriferine yaktıktan sonra evine giderken ayağı takılarak inşaat halindeki bir binanın temeline düşüp hayatını kaybeden Musfata Nişancı, için mahalle sakinleri Kemerkayalılar adı altında bir platform oluşturdu. Platform üyeleri Nişancı düştüğü esnada inşaatın hemen önünde bulunan İmperial Hatanesi'nin ilgilenmediği iddiası ile hastane önüne siyah çelenk bıraktı. Kemerkayalılar Platformu adına açıklama yapan Gökhan Hanedan, "25.10.2014 tarihinde mahallemizde meydana gelen talihsiz kaza sonrası mahallemiz sakinlerinden Mustafa Nişancı, vefat etmiştir. Olayın meydana gelmesinden hemen sonra muhtemelen henüz Mustafa Nişancı sağ iken olayı görenler mahallemizde meskün bulunan İmperial Hastanesi'ne koşarak yardım istemişlerdir. Bu yardım talebi karşısında İmperial Hstanesi acil servis yetkilileri ise, '112'yi aramalarını' söylemişler. Bütün bu olaylar sonucunda Nişancı hayatını kaybetti" dedi.

İnsan hayatının kutsal olduğuna vurgu yapan Hanedan, "insan hayatı karşısında hiç bir kanuni, maddi veya protokol kuralının olamayacağına inanıyoruz. Yapılan görüşmeler sırasında tarafımıza İmperial Hastanesi yetkililerince iletilen hiç bir mazaretin Mustafa Nişancı'nın kaybolan hayatı karşısında zerrece anlamı yoktur. Nişancı, mahallemizin sakinidir. İmperial Hastanesi ise, sağlık sektöründe hizmet veren ve kar amacı güden özel bir hastanedir. İmperial Hastanesi hiçbir insani değeri göz önünde bulundurmasa dahi içinde bulunduğu mahalle sakinleriyle öyle ya da böyle bir komşuluk hukuku içinde olduğunu unutmamalıdır. hastane bu hukuku da en ağır şekilde göz ardı ederek ihlal etmiştir. Mahalle sakinleri olarak, ilk yardım ve müdahale için kendisine başvurulan ve her türlü insani ilişkileri ihlal ederek yaralıya müdahale etmeyen ve dalga geçercesine '112 acil servisi' aramalarını tavsiye eden hastane acil servis yetkililerinin Nişancı'nın ölümünde sorumlu olduğu düşüncesindeyiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından mahalle sakinleri hazırladıkları siyah çelenki hastane önüne bıraktılar.