61 SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon’da trafik sorununa çözüm ve şehir içi ulaşımı hızlandırmak amacıyla yapılması planlanan Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Atakan Aksoy 61saat’e açıklamalarda bulundu.

DAHA BÜYÜK SORUN ÜRETİR...

Trabzon’da yeni platform kurulmadan yapımına başlanacak bir Hafif Raylı Sistem Projesinin sorun üreteceğini belirten Aksoy "Mevcut güzergahlar yani gerek Maraş Caddesi olsun  gerek sahil yolu olsun hangi yol olurs olsun. Mevcut platformların üzerine raylı sistemin inşaa edilmesi sorunu çözmez. Daha büyük bir sorun üretir. Çünkü yeni bir kamulaştırma yapmadan, yeni bir güzergah hat geçiş yolu belirlemeden, yapılacak olan hat, mevcut platformun en az bir şeridini alacak demektir. Zaten şuandaki karayolu mevcut trafiğe yetmiyor zaten. Yani mevcut trafiğin kapasitesini karşılayamadığı bir durumda siz raylı sistemi getirdiğinizde, araç artış sayıları var trafik kompozisyonu gelişiyor dolayısıyla daha büyük trafik Trabzon için sorun üretir.” dedi.

PLANLAMARIN DOĞRU YAPILMASI LAZIM...

Aksoy raylı sistem için kamulaştırmalar gerektiğini belirtip "Raylı sistem Trabzon için bir çözüm olarak ileri sürülebilir ancak bunun için yeni bir kamulaştırma yeni bir güzergah tespitlerine ihtiyaç var. Bunun için Tanjat’ın veya Maraş Caddesine bu raylı sistemin oturtulması şuanda bence doğru değil. Yapılacak olan raylı sistemi hemzemin yapmak lazım, hem zemin yapıncada mevcut platforma yeni platform eklemek lazım, buda ne demektir; ya yeni kamulaştırmalar ki büyük miktarda maliyetler söz konusu olacak, o bakımdan planlamalar çok doğru yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.