SURUÇ’TA 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından tüm yurtta alarma geçen polis, çalındığı ileri sürülen 25 AT 173 plakalı aracın Trabzon’da bombalı eylemde kullanılacağının planlandığı bilgisine ulaştı. Özellikle Erzurum-Trabzon Karayolu’nu kesen polis ekipleri, aldığı bir ihbar üzerine alarma geçti. Üç adet kaleşnikof marka tüfeğin otogardan otobüsle Erzurum’a gönderileceği ihbarının üzerine otogarda hareketli dakikalar yaşandı. Kısa sürede otogara ulaşan polis, kargodaki silahlara el koydu. Silahların av tüfeği olduğunu belirleyen polis, A.Y.’yi gözaltına aldı. Bu arada tüm yurtta olduğu gibi Trabzon Adliyesi’nde de savcı ve hakimlere yönelik olası bir saldırı ihtimaline karşı tedbir alındı.  

SURUÇ’TA 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından tüm yurtta alarma geçen polis, çalıntı 5 aracın peşine düştü. İstihbarat, tüm birimlere muhtemel eylem adı altında uyarıda bulundu. Bu uyarının ardından Şırnak’tan çalındığı ileri sürülen 25 AT 173 plakalı Nissan Kamyon/Kamyonet Trabzon’da bombalı eylemde kullanılması planlandığı bilgisine ulaşıldı. Bilgiye ulaşılmasının ardından özellikle Erzurum-Trabzon Karayolu’nda yol kesen polis, kontrolleri sıklaştırdı.

İŞTE ÇALINAN 5 ARACIN PLAKASI
Terör örgütlerinin eylemlerinde kullanmayı planladığı çalıntı araçların plakaları da belirlendi. İstihbarat tarafından 30 AL 284, 38 FH 725, 25 AT 173, 21 ET 628 ve 21 AK 730 olarak belirlenen çalıntı plakalı araçların tüm yurtta arandığı öğrenildi. Çalındığı belirlenen araçların plakalarının değiştirilmiş olabileceği ihtimalini değerlendiren güvenlik güçleri, çalındığı ve eylemde kullanılacağı belirtilen 01 BGA 11 plakalı aracın ise bulunduğunu açıkladı.

POLİSE İKİ KELEŞ İHBARI YAPILDI
 
Trabzon Polisi, dün bir ihbar üzerine alarma geçti. Üç kaleşnikof marka tüfeğin otogardan Van’a giden otobüs verildiği ve Erzurum’a gönderileceği ihbarı alındı. İhbarın ardından otogarda hareketli dakikalar yaşandı. Kısa sürede otogara ulaşan polis ekipleri, silahların olduğu çuvala el koydu. Silahların av tüfeği olduğunu belirleyen polis, silahların sahibini A.Y.’ye ulaştı. A.Y., silahları bir arkadaşı için satın aldığını söyledi.  Bu arada tüm yurtta olduğu gibi Trabzon Adliyesi’nde de savcı ve hakimlere yönelik olası bir saldırı ihtimaline karşı geniş güvenlik tedbirleri alındı.