TRABZON Valiliği’nin Düzköy’deki asayişyetersizliği ile ilgili değil, görüntülerin basına nasıl sızdığıyla ilgili soruşturma açması ilginç bulundu. Edinilen bilgilere göre MOBESE görüntülerinin incelemek üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiği sırada şubede bulunan iki polisten savunma istendi.

Günebakış'tan Bahadır Öktem'in haberine göre;
Trabzon’un Düzköy
İlçesi’nde 4 ay önce meydana gelen patlama sonrasında basına sızan görüntüler sonrasında iki polis hakkında soruşturma başlatıldı. Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Jandarma Bölük Komutanlığı’na  14 Haziran 2012 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlendiği tespit edilen bombalı saldırı da 3 kişi yaralandı. Patlama sonrasında güvenlik güçleri çevre illerini de kapsayan geniş çaplı bir operasyon başlatmış ve Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde girilen çatışmada 1 ölü terörist ele geçirilirken 3 teröristin de kaçtığı tespit edilmişti. Yaşanan bu gelişmeler sırasında gündeme Düzköy’de meydana gelen patlamanın görüntüleri düştü.

SORUŞTURMAYA KONU GÖRÜNTÜYÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Basına sızan patlama anının görüntüleri saniye saniye izlenirken, Trabzon Valili
ği sorumluların bulunması için çalışma başlattı. Trabzon Valisi recep Kızılçık’ın kesin talimatı sonrasında görüntülerin basına nasıl sızdığı araştırılmaya başlandı. Yapılan incelemede Düzköy İlçe Mobesa’da bulunan patlama görüntülerinin bir kopyasının olay günü incelenmek için Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderildiği tespit edildi. Görüntülerin buradan sızdıı şüphesi üzerine o saatlerde şubede bulunan iki polis memuru hakkında valilik tarafından soruşturma açıldı. Bu kapsamda iki polisinden suçlamalarla ilgili savunma istendiği öğrenildi.

BOMBA PLASTİK
Patlama sonrasında alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede patlayıcının RDX ve TNT karışımı telsiz tipi plastik patlayıcı olduğu kesinleşti. Arçıda bombada tetikleyici olarak kullanılan telsiz üzerinde bulunan kıl ve parmak izlerinde yapılan inceleme de sonuçsuz kaldı.