Yemeğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, Trabzon Sağlık İl Müdürü  Uzum. Dr. Kemal Süleyman, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda yenilen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada Gümrükçüoğlu davetlilere teşekkür ederek," Trabzon sağlığını tümü ile idare eden ve yönetenler şu anda bir arada. Sizin birlikteliğiniz aslında halkın en büyük kazanımıdır. Bu ülkenin hastalanan insanlarının ve yine tüm insanların hastalanmaması için en büyük fedakârlığı yapan bir ordusunuz adeta. Yani insanlığın sessiz kahramanlarısınız. Kendi ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından ve rahatlarından fedakârlık yaparak hizmet veren sizlerin kıymetini inanın Trabzon halkı ve bütün milletimiz çok iyi biliyor. Tabi bazı münferit hadiseler her zaman hastasının iyiliğini düşünen sizlerin iyi niyetini göz ardı etmiş olmaz.  Bu güne kadar verdiğiniz hizmetlerden ötürü Allah hepinizden razı olsun, Allah hizmetlerinizin devamını nasip etsin ve ailenizle birlikte kazadan beladan koruyarak bundan sonrada nice ramazanlar ve bayramlar yaşamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediyesi’nin sağlık ordusunun her zaman emrinde olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Elimizden geldiğince, yetişebildiğimiz kadarıyla tüm imkânlarımızla hizmetindeyiz. Bu düşüncelerle Ramazan ayı'nın ve bayramının herkese iyilik güzellik ve barış getirmesini diliyor, zamanlarınızı ayırıp geldiğinizden ötürü hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Gümrükçüoğlu’nun ardından davetlilere seslenen Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Özlü ise,"Sayın Başkanımızı bizler her zaman sağlık çalışanlarının bir abisi olarak görüyoruz.  Başımız her ağrıdığında kendisinin kapısını çalıp yardım istiyoruz. Sağ olsunlar bizleri her zaman güler yüzleri ile karşılayıp yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu nazik davetlerinden ötürü tüm sağlık çalışanları adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Kemal Süleyman ise konuşmasında Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek,"Bu güzel Ramazan akşamında bizleri bir araya getirdiği için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum.  Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum." dedi.

Son olarak konuşan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu,"Sayın Başkanıma özellikle bu akşam tüm sağlık çalışanlarını bir çatı altında topladığı için teşekkür ediyorum. Yine davete katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum.  Ramazanın bu uhrevi havasında iftarlarımızı birlikte açma fırsatı bulduk. Trabzon sağlığının üç kurumu olan İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Sekreterliği olarak buluşmamız çok anlamlı olmuştur"  ifadelerini kullandı.