61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’den sahilde yapılan dolgu alanı ile ilgili ilginç bir öneri geldi. Şahin, üniversiteden konuştuğu 2 bilim insanının sahilde yapılan dolgu alanında tarım arazisi kullanıldığına dikkat çekerek burada tarıma yönelik bir şey yapılıp yapılamayacağını sordu. 

Konuyla ilgili Ortahisar Belediye Meclisinde söz alan Şahin, “Tarım Araştırma Komisyonu kuruldu. İyi de bir çalışma yaptı. Çalışmanın sonuçlarını bizlere burada anlattılar. Sizin de ilçe belediye başkanı olarak, tarıma verdiğiniz desten yola çıkarak, “Geçenlerde 2 üniversite öğretim görevlisiyle sohbet ettik” Beşirli’de dolgu alanı var. Faroz’a kadar tamamlandıktan sonra bitirileceğini sayın Zorluoğlu söyledi. Derler ki, “40 cm tarım toprağının oluşması için yaklaşık 600 yıl lazım. Buraya dökülen toprakta, tarım arazi toprağı. Hazır tarım alanı oluşmuş. Burayı İlçe, Büyükşehir Belediye beton yığını haline değilde, tarıma dönük kullansa ekonomiye katkı sağlansa” Bu benim de aklıma yattı. O alanın tamamı. Lale üretilir mi? üretilir. Kavşaklara dikilen mevsimlik çiçekler.. Tarım yapılır mı? çünkü orada ki toprak, tarım toprağı deniyor. Belediyeler, vatandaşlara hobi bahçeleri kiralıyor. Bu konu çok önemli. Fikir bana ait değil. Değerli iki bilim adamı hocamızın fikri…” diye sordu. 

Bu öneriye Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Umumiyse o fikriniz katılmıyorum. Verimli toprak varsa lokal olarak bir parçasında tabiki olabilir. Örneklik teşkil etmesi açısından olabilir. Orada yapılaşmadan ziyade eğlence alanları, yeşile dönük.. Betonlaşma olmasını istemiyoruz. Yapılmayacak. Ama bir parçacağını bu fikirle güzel farkındalık olması açısından güzel fikir olur diye düşünüyorum” diye yanıt verdi.