Trabzon'da 2 yıl önce erkek arkadaşıyla Moloz mevkiinde gezdikten sonra evine gitmek için minibüse binen İlknur K. isimli genç kızı takip eden İlkan T. isimli şahıs akıllara durgunluk veren bir olaya imza attı. Genç kıza yaklaşan İlkan T. cebindeki polis kimliğini çıkartarak "Trabzon sahilinde uygunsuz hareketlerinizi görüntüledik. Sizi merkeze götürmem gerek arabaya binin" dedi.

Genç kızı hile yoluyla otomobiline alan İlkan T. karakoya gitmek yerine sahil yolundan Çarşıbaşı istikametine doğru hareket etti. Bu arada amirleriyle de konuşuyormuş numarası çeken İlkan T. bir süre sonra aracını park ederek genç kızdan, uygunsuz görüntülerini silmek karşılığında soyunmasını istedi. Genç kız bu talebi reddedince, silah çeken zanlı kıza salih soruyla cinsel saldırıda bulundu.

Genç kız tekrar şehir merkezine getirip bırakan zanlı görünütüleri sileğini, bu olayı kimseye anlatmaması belirterek uzaklaştı.
Aradan bir gün geçtikten sonra İlkan T. telefonunu aldığı genç kıza mesaj atarak gizliden çekilmiş bütün görüntülerini elde ettiğini ve kendisine vereceğini belirtti. Mesajlara cevap vermeyen İlknur K. polise giderek durumu anlattı. Polisin gözetiminde şahısla irtibata geçen İlknur K. Trabzon Terminali'nde randevu verdiği zanlısı suçüstü şeklinde polise yakalattı. Trabzon 1. AĞır ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık İlkan T. "Şantaj cebir ve hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma suçlamalarından 17 yıl hapse mahkum edildi.

KAYNAK: BAHADIR ÖKTEM/GÜNEBAKIŞ GAZETESİ