Zigana Dağ silsilesinin en yüksek dağlarından olan Gümüşhane'deki 2 bin 533 rakımlı Çakırgöl Dağı'nın eteğinde yer alan ve adeta yörenin saklı cenneti olan Çakırgöl, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Toprak yolunun oluşturduğu ulaşım güçlüğü nedeniyle, yeterince ziyaretçi ağırlayamayan gölün turizme kazandırılması için başlatılan yol yapım çalışmaları gece gündüz sürüyor.

Gümüşhane il sınırlarında olmasına rağmen Trabzon'a daha yakın olan Çakırgöl, Zigana Dağı silsilesindeki 2 bin 533 metre yüksekliğindeki Çakırgöl Dağı'nın kuzey eteklerindeki Mecit-Mescit Yaylası Platosunda bulunuyor.
Çevresi bin 160 metre olan, boyu 250 metreyi bulan, derinliği ise 2 ile 15 metre arasında değişen göl, bir dağın eteklerinden çıkan ve halk arasında ''göze'' olarak bilinen ve topraktan çıkan buz gibi tatlı suyu olan 8 küçük çağlayan ile besleniyor.

Üst kısmındaki falez şeklikteki 20 metre yükseklikteki göle dökülen bu çağlayanlar, göl çevresinde her mevsim bulunan ve yöre sakinlerinin ''kürtük'' dediği kar kütleleri, onlarca çeşit çiçekler, yemyeşil çimenler, sık sık gölün bulunduğu tepeyi ve çevresindeki yaylaları saran sis ve bulutlar, göldeki ''dere alası'' denen kırmızı benekli alabalıklar ve tertemiz havası adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde bulunan Sümela Manastırı güzergahındaki karayolundan ulaşılan göle, toprak olan bu yolun büyük bir bölümünün kötü olması yüzünden ulaşımda güçlük çekiliyor. Bu güzelliklerinin yanı sıra erken kar yağması ve uzun süre erimemesi yüzünden kayak merkezi olarak da çok uygun bir araziye sahip olduğu belirtilen Çakırgöl'ün çevresine, kayak projesi yapılması planlanıyor.
Bu plan çerçevesinde öncelikle göle ve çevresindeki yaylalara ulaşımı sağlayan yolun iyileştirilmesi için gölün Trabzon tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları devam ediyor. İşçilerin gece ve gündüz vardiyalı olarak sürdürdüğü çalışmalar ile yolun ihale bitim süresi olan bu yılın Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.

Dağlık alanda bulunması ve hava koşullarının sürekli değişmesi yüzünden güçlükle yapılan yolun tamamlanmasıyla Çakırgöl'ün yanı sıra çevredeki yaylalarda turizme kazandırılmış olacak.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çakırgöl Kayak Merkezi projesi olduğunu ifade ederek, ''Çakırgöl Kayak Merkezi projemiz Trabzon ve yöresi ile bölge turizmi için fevkalade önemli bir proje. Çakırgöl çevresinin kayak merkezi haline gelebilmesi için her şeyden önce Sümela'dan itibaren yaklaşık 17 kilometrelik yolun yapılması gerekiyordu.    Bu çerçevede yolun ihalesi yapıldı ve yapımı devam ediyor'' dedi.
Geçen yıl yapımına başlanan yolu bu yıl tamamlamayı amaçladıklarını anlatan Kızılcık, ''Sümela-Çakırgöl arasındaki 17 kilometrelik yol, plana göre bu yılın eylül ayı sonunda bitmesi gerekiyor'' diye konuştu.