61SAAT SPOR SERVİSİ

8 Aralık 2021 tarihinde Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

Trabzon'da geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli fırtına büyük zarara neden olmuştu.

Fırtınada zarar gören yerlerden bir taneside Mehmet Akif Ersoy Kapalı yüzme havuzu oldu.

2011 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'ndan üzerine açılır kapanır yapılan bir kez açılıp kapandıktan sonra arızalandığı için bir daha bu özelliği kullanılamayan, dış cephesi yapılırken de bölgedeki meteorolojik  durum mevsimsel olaylar görmezden gelinen havuzun geçtiğimiz seneki fırtınada ön kaplamaları kopmuştu.

Geçen haftaki fırtınada ise bu kez havuzun çatısında büyük zarar meydana geldi. Bu hafta sonu yapılacak olan Türkiye Şampiyonası öncesi tamir çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Üzeri açılır kapanır yapılmak için normal maliyetinin neredeyse 3 katı para ödenen havuzun bu özelliğinin de artık kullanım dışı kaldığı, fırtına ve sert rüzgarlarda çatı sallandığı için kaynak yapıldığı ortaya çıktı.

Havuz teslim alındığı sene zaten çatı arızası vermiş fakat yetkililer bu işi yapan müteahhit firma ile ilgili hiçbir girişimde bulunmamış arızalı işlevci olmayan devlete normalinin 4 katı ekstra yük getiren bu havuzu kabul etmişlerdi.

Şimdi sadece çatı değil tam deniz tarafındaki dev camların da şiddetli bir fırtınada zarar görebileceği hatta Allah korusun kırılabileceği öne sürülüyor.

Ne diyelim bölgeyi bilmeyen, işi bilmeyen şehri tanımayan insanlara bu projeler alel acele yapılıp teslim alındı ve sonuç ortada.

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda yapılan tesislerin hemen hemen hepsi sorunlu çıktı. Dileriz o dönem buraları teslim alanların vicdanları rahattır.

Politik Güğüm - 8 Aralık 2021